Δήμαρχος από χωριό της Ιταλίας προσφέρει 2000 ευρώ σ' όποιον αποφασίσει να μετακομίσει εκεί


Το χωριό είναι ορεινό, τα ενοίκια αρκετά χαμηλά και οι συνθήκες κατάλληλες για κάποιον που αναζητά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
 
Με μία δελεαστική πρόταση θέλησε ένας δήμαρχος από την Ιταλία να τονώσει τη ζωή του χωριού του. Πως; Προσφέροντας και χαρίζοντας 2000 ευρώ σε όποιον θελήσει να μετακομίσει στο χωριό που ηγείται.

Η Μπορμίντα, είναι το εν λόγω ορεινό χωριό και βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας.

Στο χωριό αυτό κατοικούν μόλις 394 άτομα και γι' αυτό το λόγο ο δήμαρχός της, Ντανιέλε Γκαλιάνο, θέλησε να βρει ένα τρόπο για να προσεγγίσει όσο των δυνατών περισσότερα άτομα προκειμένου να σώσει αυτόν τον τόπο από την αφάνεια.

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς, ωστόσο, δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, αλλά αν όλα πάνε καλά, από το επόμενο έτος όποιος μετακομίσει στη Μπορμίντα και είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο, θα του δοθούν 2.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι τα ενοίκια στο χωριό Μπορμίντα είναι ιδιαίτερα χαμηλά και κυμαίνονται γύρω στα 50 ευρώ το μήνα, δίνοντας άλλο ένα λόγο σε κάποιον που σκέφτεται να αφήσει τον αστικό τρόπο ζωής και να στηρίξει την αποκέντρωση.

Ένας τοπικός σύμβουλος του χωριού δηλώνει χαρακτηριστικά: «Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ» και συμπληρώνει «είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός».

Η δημοσίευση του Γκαλιάνο στο Facebook γνώρισε μεγάλη αποδοχή από πιθανούς νέους κατοίκους, ενώ μερικοί από αυτούς δε δίστασαν να αναφέρουν πως θα παραιτηθούν από τα μετρητά αν για αντάλλαγμα υπάρξει μία θέση εργασίας στην πόλη.

Ένας υποψήφιος κάτοικος του χωριού αναφέρει: «Κύριε Δήμαρχε, είμαι διαθέσιμος να μετακομίσω και να αρνηθώ τα 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω με τον αέρα. Έχω μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, αν μπορείς να εγγυηθείς για μια δουλειά, ακόμα και την πιο ταπεινή, θα ερχόμουν ευχαρίστως»

Όπως και να έχει η ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία έφερε μία δελεαστική πρόταση και μία συνέχεια, η οποία, αναμένεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου