Ηλίας Μακράς: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Μπορεί να είναι 16 χρονών αλλά από 2,5 χρονών έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά και τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο διάβασμα και τις μελλοντικές του σπουδές. Εμείς ανακαλύψαμε αυτόν τον νεαρό πλέων και κάναμε μια κουβεντούλα μαζί του.

Πώς ξεκίνησες να δουλεύεις στην τηλεόραση; 

Η πρώτη μου επαφή με τηλεοπτική σειρά ήταν η σειρά «Έρωτας» στο κανάλι ANT1, όπου, σε ηλικία 2,5 χρονών, έπαιξα τον ρόλο του μικρού Δημήτρη. Στον σκηνοθέτη της σειράς Κώστα Κωστόπουλο και τον βοηθό σκηνοθέτη Στάμο Τσάμη  με συνέστησε η θεία μου, η οποία είναι ηθοποιός. Τέσσερα χρόνια μετά, σε ηλικία 6,5 ετών, ο Κώστας Κωστόπουλος και η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου με κάλεσαν σε audition για την σειρά «Κάρμα» στην οποία πήρα και τον ρόλο. Κάπως έτσι μπήκα στον κόσμο αυτό της τηλεόρασης.


Η πρώτη επαφή με τον φακό ήταν εύκολη; 

Πρακτικά, η πρώτη επαφή με τον φακό ήταν στη σειρά «Έρωτας» όπου λόγω της ηλικίας μου φυσικό ήταν να μην αντιμετωπίσω δυσκολίες, καθώς δεν υπήρχαν λόγια ή συγκεκριμένο σενάριο που να αφορούσε τον ρόλο μου. Όσον αφορά την πρώτη επαφή μου με τον φακό σε σημαντικό ρόλο, δεν υπήρχαν δυσκολίες καθώς δεν αισθανόμουν ποτέ ντροπή ή άγχος. Εξάλλου γνώριζα ότι ακόμη και κάποιο λάθος να έκανα υπήρχε πάντα η δυνατότητα επανάληψης της σκηνής.




Δούλεψες μόνο σε καθημερινά. Θα δοκίμαζες εβδομαδιαίο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν εντοπίζω πολλές διαφορές μεταξύ των δύο τύπων serial. Αν το δοκίμαζα, θα ήταν μόνο λόγω της πιθανότατα μικρότερης πίεσης χρόνου. Πολύ συχνά έπρεπε να «στριμώχνω» ανάμεσα στα γυρίσματα το διάβασμα για το σχολείο και το φαγητό, αφού τις περισσότερες ώρες της μέρας μου, εκτός σχολείου, τις περνούσα εκεί. Ένα εβδομαδιαίο serial ίσως να διευκόλυνε το πρόγραμμά μου.


Τι πιστεύεις ότι σε δυσκόλεψε περισσότερο; 

Όπως προανέφερα, τις μεγαλύτερες και ίσως μοναδικές δυσκολίες τις εντοπίζω στην πολύωρη παραμονή μου στους τόπους των γυρισμάτων η οποία επιβάρυνε αρκετά το πρόγραμμά μου σε θέματα όπως το διάβασμα. Ήταν μέρες που αμέσως μετά το σχολείο έπρεπε να πάω σε γύρισμα και επέστρεφα σπίτι αργά το βράδυ όπου έπρεπε, αφού τελειώσω με τα μαθήματα του σχολείου, να μάθω τα λόγια μου για το γύρισμα της επόμενης μέρας. Υπήρχε ακόμη και η πιθανότητα να απουσιάσω από το σχολείο για να πάω σε κάποιο γύρισμα. Αυτό γινόταν αρκετά δυσκολότερο κάποιες μέρες που είχα γύρισμα και έτυχε να είμαι άρρωστος. Γενικότερα, λόγω των συχνών γυρισμάτων, το πρόγραμμά μου επηρεαζόταν αρκετά και αυτή ήταν η βασική δυσκολία.


Κωμωδία η κοινωνικό; 

Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Έχοντας παίξει στη σειρά «Κάρμα», που ήταν κοινωνική σειρά, αλλά και στη σειρά «Βασιλιάδες», που ήταν κωμωδία, πιστεύω πως μια καλή κωμωδία που έχει «όλο το πακέτο» σαν σειρά, δηλαδή καλούς χαρακτήρες ενδιαφέρουσα υπόθεση και, φυσικά, έξυπνα και εφευρετικά αστεία είναι καλύτερη από μια κοινωνική σειρά. Ωστόσο υπάρχουν πολλές κοινωνικές σειρές, ελληνικές και ξένες, που έχω δει και έχω αγαπήσει, και μέσα σε αυτές εντάσσεται και το «Κάρμα».


Πώς είναι να δουλεύεις δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς; 

Η δουλειά δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς ήταν πολύ ενδιαφέρουσα καθώς άνοιγε πάντα το πεδίο για την απόκτηση καινούργιων γνώσεων και συμβουλών που μπόρεσα να λάβω από αυτούς. Είναι επίσης εντυπωσιακό να βλέπεις ένα άτομο που έχεις θαυμάσει μόνο μέσα από μια οθόνη, στην πραγματική ζωή. Εκτιμώ όσους από τους ηθοποιούς είχαν όρεξη να με βοηθήσουν αλλά και όσους αγαπούσαν τη δουλειά τους.


Ξεχωρίζεις κάποια δουλειά σου περισσότερο από κάποια άλλη; 

Ναι. Η αλήθεια είναι πως θεωρώ τον ρόλο μου και την δουλειά μου στη σειρά «Κάρμα» σαφώς ανώτερη από τις άλλες. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην συγκεκριμένη σειρά ήμουν σε μεγάλο βαθμό το «κέντρο της υπόθεσης» και συνεπώς ένας από τους σημαντικούς ρόλους για την εξέλιξή της. Φυσικά αυτό σήμαινε πιο πολλή δουλειά και περισσότερα γυρίσματα, νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα ήταν πλήρως ικανοποιητικό.


Πρόκειται να σε ξαναδούμε σε κάποια καινούρια σειρά;

Προτιμώ προς το παρόν να αφοσιωθώ στα μαθήματα του σχολείου καθώς είμαι σε φάση προετοιμασίας για τις πανελλήνιες. Θέλω επίσης να διαθέσω χρόνο στο tennis ώστε να βελτιωθώ. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα με την πίεση που θα ασκούσε στο πρόγραμμα μια νέα σειρά. Πάντως, όσο καιρό έπαιξα σε τηλεοπτικές σειρές έμαθα πολλά καινούργια πράγματα και απέκτησα εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες, θεωρώ, σε όλη μου τη ζωή!


Ηλία σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης. Σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και ότι επιθυμείς να το καταφέρεις.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου