Άνδρας κοιμήθηκε έξι μέρες δίπλα στη νεκρή γυναίκα του


Δίπλα στη νεκρή γυναίκα του κοιμόταν επί έξι ημέρες ο Russell Davison, μην αντέχοντας στην ιδέα πως το σώμα της θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Ο 50χρονος ήταν συντετριμμένος με την απώλεια της συζύγου του, η οποία πέθανε τρία χρόνια αφότου οι γιατροί της είχαν δώσει έξι μήνες ζωής. Η Wendy είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα τέλη του 2006 και ήταν αποφασισμένη να αφήσει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

Όταν τον περασμένο μήνα έφυγε από τη ζωή, ο Russell δεν ήθελε η σορός της να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Κι έτσι κοιμήθηκε δίπλα της, όπως γράφει η Daily Mail, στο σπίτι τους στο Ντέρμπι, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως δεν υπάρχει κάτι τρομακτικό στο να βρίσκεται κανείς δίπλα στο νεκρό σώμα αγαπημένου του προσώπου.

«Η Wendy πέθανε ειρηνικά κι ανώδυνα στα χέρια τα δικά μου. Ο θάνατος μοιάζει θέμα ταμπού στην κοινωνία μας, κανείς δε θέλει να μιλάει γι’ αυτό. Είχα αποφασίσει η Wendy να παραμείνει σπίτι μας μετά τον θάνατό της. Δεν ήθελα να πάει ούτε στο νεκροτομείο ούτε σε κάποιο γραφείο τελετών. Ήθελα να τη φροντίσουμε εμείς, στο σπίτι μας, μέσα στο υπνοδωμάτιό μας, ώστε να είμαι κι εγώ στο ίδιο δωμάτιο» εξομολογείται ο Russell.

«Το ότι ήταν το σώμα της εδώ και μπορούσα να κάθομαι μαζί της όλη τη μέρα, να έρχονται συγγενείς και φίλοι, να μιλούν σ’ εκείνη και για εκείνη, να ανάβουν ένα κερί ήταν μια πολύ όμορφη και ανακουφιστική εμπειρία για μένα και για όλους όσοι συμμετείχαν» συνεχίζει.

Όταν οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής, το ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει το «τώρα» και αγόρασε ένα τροχόσπιτο με το οποίο γύριζε την Ευρώπη. Το ταξίδι τους τελείωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν χρειάστηκε να γυρίσουν σπίτι, επειδή η Wendy δεν άντεχε πια τους πόνους.

Τη φροντίδα της στο σπίτι ανέλαβαν, μαζί με τον Russell, οι δυο γιοι τους Luke και  Dylan καθώς και τα παιδιά του Russell Benjamin και Dominic Davison.

«Μας ξεγελά η τηλεόραση και οι ταινίες και νομίζουμε πως υπάρχει κάτι τρομακτικό στα νεκρά σώματα- δεν υπάρχει, σας διαβεβαιώ» προσθέτει.

Στις 14 Μαΐου θα γίνει η επιμνημόσυνη τελετή.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου