ΈΚΤΑΚΤΟ: Προκαλούν οι Τούρκοι στην Κύπρο


Μετά το Αιγαίο, η Άγκυρα φιλοδοξεί να εντάξει στο πεδίο των πολεμικών απειλών της και την πολύπαθη Κύπρο, προβαίνοντας στη συνήθη ποια τακτική της με τις αεροναυτικές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα μόλις πριν λίγες μέρες αργά το απόγευμα, ανακοινώθηκε αιφνιδίως από την τουρκική πλευρά NAVTEX όπου δεσμεύει ολόκληρη σχεδόν τη θαλάσσια περιοχή, μία ανάσα από τις ακτές της Πάφου.

Αν και ο χώρος των πολεμικών ασκήσεων υπολογίζεται πως είναι στα  6,7 χιλιόμετρα εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα τουρκικά πολεμικά πλοία  έως και τις 17 Μαρτίου θα βρίσκονται επί μονίμου βάσεως εντός Κυπριακής ΑΟΖ!

Οι ασκήσεις θα είναι όλες με πραγματικά πυρά, ενώ συναγερμός έχει σημάνει τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Αθήνα που καταδικάζουν το γεγονός.

Θυμίζουμε το περίεργο δημοσίευμά μας που αποκάλυπτε πως οι Τούρκοι ενδεχομένως ακόμη και ένα θερμό επεισόδιο να εμπόδιζαν τον ερχόμενο Ιούνιο τις έρευνες για το φυσικό αέριο από την εταιρεία - κολοσσό TOTAL.

Έγκυρες πληροφορίες του el.gr αναφέρουν επίσης πως καθημερινές σχεδόν είναι οι προκλήσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο χερσαίο κομμάτι της μεγαλονήσου, με την αποστολή ακόμη και κατασκοπευτικών drones στην πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: el.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου