Αράχνες κάνουν ομαδικό sex!


Το ομαδικό σεξ για κάποιους στον πλανήτη δεν είναι θέμα σεξουαλικής προτίμησης αλλά επιβίωσης. Οι αρσενικές αράχνες-λύκοι συμμετέχουν σε τρίο που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τέσσερις ώρες, με το ένα από τα δύο αρσενικά να περιμένει να μπει στο παιχνίδι αφού το πρώτο πείσει τη θηλυκή αράχνη να συνουσιαστεί.

Αυτή η τακτική έχει πιθανότατα, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπαγορευτεί από τη φύση μέσα από την εξέλιξη αυτού του είδους, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των αρσενικών που κατά κανόνα κατασπαράσσονται από τα θηλυκά μετά το τέλος της αναπαραγωγικής πράξης.

Ο πρώτος που διαπίστωσε αυτήν την πρακτική ήταν ένας καθηγητής Βιολογίας και Οικολογίας του πανεπιστημίου Σουσκουεχάνα στην Πενσιλβανία. Ο Μάθιου Πέρσονς είδε για πρώτη φορά το ομαδικό σεξ στις αράχνες αυτού του είδους στον κήπο του και τις μετέφερε στο τραπέζι του για να διαπιστώσει τι συνέβαινε ακριβώς.

«Επειδή βρίσκονταν στην αυλή μου, τις μετέφερα στο τραπέζι μου και άρχισα να τις φωτογραφίζω και να καταγράφω τις στάσεις τους για τις επόμενες τέσσερις ώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Πέρσονς στο Live Science. Η σύνθεση του οργίου περιελάμβανε ένα θηλυκό και δύο αρσενικά, ενώ το ταυτόχρονο ζευγάρωμα είναι εφικτό, καθώς το θηλυκό έχει ζεύγος αναπαραγωγικών οργάνων. Συνήθως οι αράχνες-λύκοι ζευγαρώνουν για 25 λεπτά έως μία ώρα, αλλά τα «όργιά» τους διαρκούν ακόμα και τέσσερις ώρες.

Θα φαγωθούν μεταξύ τους

«Οσο περισσότερο διαρκεί το ζευγάρωμα τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να φαγωθούν μετά» επισημαίνει ο δρ Πέρσονς. Ωστόσο μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να φαγωθούν και τα δύο αρσενικά, οπότε το ένα καταφέρνει να συνουσιαστεί και να επιζήσει. Σύμφωνα με τον δρα Πέρσονς, επίσης, ο τρίτος αποφεύγει τη σπατάλη της πολύτιμης ενέργειάς του στο «φλερτ» και αποφεύγει τη διαμάχη με το άλλο αρσενικό, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό κάνει ήδη σεξ με τη θηλυκή.

Και πάλι, όμως, το ομαδικό σεξ δεν είναι χωρίς απώλειες. Ο ειδικός αναφέρει ότι έχει δει μία αρσενική αράχνη να χάνει το πόδι της κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος, αν και δεν ξέρει αν αυτό προκλήθηκε από το άλλο αρσενικό ή από τη θηλυκή.

πηγή 

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου