Τα προβιοτικά «ασπίδα» για τις αλλεργίες


Ερευνα: Ο συνδυασμός γαλακτοβακίλλων και μπιφιδοβακτηρίων δίνει λύση στο πρόβλημα

Η έλευση της άνοιξης συνοδεύεται για πολλούς ανθρώπους από την έναρξη των εποχικών αλλεργιών, με ενοχλητικό συνάχι και καταρροή. 

Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι η εποχική αλλεργία συνδέεται επίσης με την εμφάνιση αϋπνιών, την αισθητή κάμψη της παραγωγικότητας στην εργασία (ή στο σχολείο για τα παιδιά), αλλά και με αύξηση του στρες. Κάποιοι καταφεύγουν στα αντιισταμινικά, τα οποία όμως συχνά συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ξηροστομία και υπνηλία. 

Ομως, μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Florida, τεκμηριωμένη με πειραματικά δεδομένα που συνελέγησαν από τη συμμετοχή στις σχετικές δοκιμές 173 ατόμων, τα οποία πάσχουν από εποχικές αλλεργίες, υποστηρίζει ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η λήψη προβιοτικών. 

Οχι οποιωνδήποτε, αλλά ενός συνδυασμού γαλακτοβάκιλλων και μπιφιδοβακτηρίων (στις ΗΠΑ ο συνδυασμός τους κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Kyo-Dophilus).
Οι ερευνητές υπό την καθηγήτρια διατροφολογίας Bobbi Langkamp-Henken χορήγησαν τυχαιοποιημένα στους μισούς από τους συμμετέχοντες συνδυασμό των δύο προβιοτικών, ενώ στους υπόλοιπους χορήγησαν ψευδοφάρμακο. Παρακολούθησαν στη συνέχεια για διάστημα οκτώ εβδομάδων τους συμμετέχοντες.


Περισσότερα: Espresso

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου