Τι τρέχει με τα Boeing 737 Max; - Οι τραγωδίες, το νέο ατύχημα και τα σοβαρά ερωτήματα

Οι δύο βουτιές θανάτου, οι καθηλώσεις, οι έρευνες που έφεραν στο φως σοβαρά ελαττώματα και ένα ιστορικό "αυτο-πιστοποίησης" και πώς ο εφιάλτης επέστρεψε

Τα σχέδια για την τέταρτη γενιά του Boeing 737, το MAX όπως ονομάστηκε, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2011. Με τα αεροσκάφη αυτά στενής ατράκτου, ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός ήθελε να ανταγωνιστεί τα A320neo της Airbus. Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις  έγιναν το 2016 και τελικά το μοντέλο έλαβε πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) τον Μάρτιο του 2017. Η πρώτη παράδοση ήταν ένα Boeing 737 MAX 8 τον Μάιο του 2017 στη Malindo Air. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι το νέο “καμάρι” της Boeing θα εμπλακεί σε δύο πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες.

Οι τραγωδίες με τους 346 νεκρούς

Περίπου 1,5 χρόνο αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου 2018, ένα Boeing 737 MAX της Lion Air συνετρίβη ανοιχτά της Ινδονησίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 189 άνθρωποι.

Τον Μάρτιο του 2019 ένα 737 MAX της εταιρείας Ethiopian Airlines, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στην Αντίς Αμπέμπα και το Ναϊρόμπι, συνετρίβη παρασέρνοντας στον θάνατο 157 ανθρώπους.

Και τα δύο αεροσκάφη είχαν κάνει απότομα «βουτιά» με τη μύτη, με τους πιλότους να αδυνατούν να ανακτήσουν τον έλεγχο.



Περισσότερα: naftemporiki

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου