Τέσσερις λόγοι για να βάζετε περισσότερο λεμόνι στο φαγητό

Γιατί τα λεμόνια αξίζουν μία θέση στη διατροφή μας; Μία διαιτολόγος απαντά.

Τα λεμόνια έχουν χαρακτηριστική γεύση και άρωμα. Παράλληλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό, στα οποία και χρωστούν την υψηλή διατροφική τους αξία.

Η διατροφική αξία των λεμονιών

Σύμφωνα με το Eating Well, ένα λεμόνι βάρους 65 περίπου γραμμαρίων έχει:

  • Θερμίδες: 19 kcal
  • Υδατάνθρακες: 6 gr
  • Φυτικές ίνες: 2 gr
  • Σάκχαρα: 2,5 gr
  • Πρωτεΐνη: 1 gr
  • Λιπαρά: 0 gr
  • Χοληστερόλη: 0 gr
  • Νάτριο: 2 mg
  • Βιταμίνη C: 34 mg
  • Ασβέστιο: 17 mg
  • Κάλιο: 90 mg
  • Μαγνήσιο: 5 mg
  • b22fb65b-lemonia.jpg

Τα οφέλη

#1 Τα λεμόνια κάνουν καλό στην επιδερμίδα

Τα λεμόνια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Η διαιτολόγος Erin Palinski εξηγεί στο Eathing Well:

«Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβη. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην παραγωγή του κολλαγόνο, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο».

#2 Μειώνουν τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά

Σύμφωνα με έρευνες, η τακτική κατανάλωση χυμού λεμονιού έχει συσχετιστεί με τις μειωμένες πιθανότητες για τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. «Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μειώνει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά αραιώνοντας τα ούρα και αυξάνοντας την περιεκτικότητά τους σε κιτρικό αλάτι», εξηγεί η Palinski.



Περισσότερα: mothersblog

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου