Γιάννης Γιαννατσής - "Στο Ρυθμό": Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Ο Γιάννης Γιαννατσής είναι ένας 23χρονος τραγουδιστής από την Αθήνα. Έχει σπουδές στη μουσική και στο σύγχρονο τραγούδι στο εθνικό ωδείο κι έχει ασχοληθεί εκτενώς με τον χορό. 

Τα τελευταία 5 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάματος συμμετέχοντας σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Αθήνας στο χώρο του θεάτρου ως performer, αλλά και τραγουδώντας σε μουσικές σκηνές, κάνοντας πρόσφατα ,μάλιστα, και το τραγουδιστικό του ντεμπούτο με το πρώτο του τραγούδι, «Στο ρυθμό».

Και μουσικός και ηθοποιός. Μεγάλη αγάπη για την τέχνη θα έλεγα. Πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι;

Ναι, η αγάπη μου για την τέχνη του θεάματος είναι μεγάλη! Για την ακρίβεια, οι δικές μου σπουδές είναι πάνω στη μουσική και το τραγούδι και όλα τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμο τους στην τριβή με τη δουλειά. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε ξεκίνησε το ταξίδι αυτό, καθώς πάντα με θυμάμαι μέσα σε ένα ωδείο να τραγουδάω και να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ. Αν θέσω, όμως, μια επαγγελματική αφετηρία, όλα  ξεκίνησαν ακριβώς την ημέρα που τελείωσα το Λύκειο, όπου έδωσα και την πρώτη μου ακρόαση για την πρώτη μου δουλειά. 

Τι σε γεμίζει περισσότερο πιστεύεις;

Δεν θα πω το κλισέ ότι αυτό που με γεμίζει είναι η τέχνη μου. Ναι, εν μέρει το τραγούδι με γεμίζει, αλλά η πραγματική ολοκλήρωση μέσα σου έρχεται όταν λαμβάνεις -από το εκάστοτε κοινό που απευθύνεσαι- το συναίσθημα που προσπαθείς να μεταφέρεις μέσω της τέχνης και της δουλειάς σου. Το συναίσθημα, δηλαδή, που νιώθεις όταν τραγουδάς στο κοινό ή όταν παίζεις σε μια μουσικοχορευτική παράσταση, είναι που σου δίνει την πληρότητα και που σε κάνει να ξέρεις ότι αυτό θέλεις να κανείς στη ζωή σου.

Αν και νεαρός έχεις κάνει πολλές δουλειές. Έχεις ξεχωρίσει κάποια περισσότερο από άλλες;

Δύσκολο ερώτημα αυτό για να απαντηθεί. Θα ξεχώριζα, όμως, δυο δουλειές. Η μια είναι η συνεργασία μου με τον Τάκη Ζαχαράτο και την κυρία Μαρινέλα στον «Καθρέφτη του Παλλάς», γιατί ήταν ένα τεράστιο σχολείο και οι δυο τους, ιδίως για το επαγγελματικό ξεκίνημα κάποιου. Η δεύτερη δουλειά είναι στο θέατρο Άλσος, στο «Δικό μας σινεμά». Σε αυτή τη δουλειά δεν μπορώ να αναφέρω ένα ή δυο ονόματα, γιατί ήταν όλο το cast ένας προς έναν. Από που να το πιάσεις; Από τον Φωκά Ευαγγελινό; Τους Ρέππα- Παπαθανασίου; Την Δέσποινα Βανδή; Δεν έχω περάσει καλύτερα σε δουλειά.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Έλενα Παπαρίζου. Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά την εκτιμώ πολύ σαν τραγουδίστρια και θα ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί της.

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη με τον κοροναϊό. Πόσο σε έχει επηρεάσει στην καθημερινότητα σου;

Με έχει επηρεάσει πολύ, όπως και όλους μας. Και αναφέρομαι κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, όπως και η πλειονότητα που μιλάει γι αυτό , μιας και δεν ανήκω στην ομάδα που δεν μπορώ να αντέξω να μείνω σπίτι μου με τον εαυτό μου κλπ. Το θέμα είναι το επαγγελματικό και είναι ευρύ· δεν αφορά μόνο τον καλλιτεχνικό τομέα κι εμένα. Δεν ξέρω πότε θα βγούμε από όλο αυτό και πότε θα φανούν οι επιπτώσεις της κατάστασης, γιατί οι επιπτώσεις αυτές θα έρθουν προς τα έξω μακροπρόθεσμα. Θέλω να ελπίζω, όμως, πως όλα θα επανέλθουν γρήγορα και θα βρούμε τους ρυθμούς μας. 

Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent show; θα δήλωνες συμμετοχή;

Θεωρώ πως είναι μια «εύκολη λύση» για μια στιγμιαία δημοσιότητα. Αν, όμως, δεν αξιοποιήσεις σωστά αυτή τη αναγνωρισιμότητα «δευτερολέπτων», δε θα σε ωφελήσει πουθενά. Άλλωστε, για να κρατηθείς σε αυτό πρέπει να δουλέψεις πολύ. Το κάθε talent show θα σε βοηθήσει να δείξεις δείγμα της δουλειάς σου. Αν η δουλειά σου -και εννοώ την προσωπική δουλειά- δεν είναι καλή και συνεχής αυτοβελτίωσης, δε θα σε κρατήσει κανένας και τίποτα. Αν αισθανόμουν ότι τώρα είναι η στιγμή μου και έχω φτάσει σε ένα επίπεδο που θεωρώ ότι αυτό που έχω είναι στη φάση να το δει ένα ευρύ κοινό, ναι θα πήγαινα. Και δεν απέχω πολύ από αυτό το συναίσθημα. 

"Στο ρυθμό" μας τραγουδάς από τον Μάιο. Λίγα λόγια;

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη δουλειά. Είναι ουσιαστικά το δικό μου καθαρά τραγουδιστικό ξεκίνημα. Το τραγούδι  που φτιάξαμε με τον φίλο και παραγωγό μου, Haris Mos ,κυκλοφόρησε από την Battleart music με πολλή αγάπη και όρεξη γι αυτό που κάνουμε. Ίσως όχι την καλύτερη περίοδο, αλλά στην τελική εκείνη η περίοδος δεν ήταν κατάλληλη για τίποτα! Οπότε κι εμείς κάναμε την αρχή μας μέσα στην τρέλα της περιόδου, κάνοντας αυτό που γουστάρουμε πολύ, «Στο Ρυθμό» που λειτουργούσαμε και πριν την πανδημία, για να νιώσουμε έτσι μια φυσιολογικότητα ,έχοντας ροή στη δουλειά μας.

Υπήρξε στην ζωή σου κάτι που θα το άλλαζες αν γύρναγες τον χρόνο πίσω;

Όχι, δε θα άλλαζα τίποτα. Είμαι άνθρωπος που από όλα θα πάρω κάτι. Κι από τα αρνητικά και τις αστοχίες στη δουλειά έχω μάθει τα περισσότερα. Εξάλλου, ο,τι έχω κάνει -πολλά ή λίγα, επιτυχημένα και μη- με έχει φτάσει στο σημείο που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Και δεν εννοώ επαγγελματικά, αλλά σαν άνθρωπο. Τώρα αν αυτός ο τρόπος σκέψης είναι ορθός, θα το δω στα χρόνια.

Που σε συναντάμε σήμερα;

Σπίτι μου. Όπως και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο θέαμα, είτε μπροστά είτε πίσω, στα παρασκήνια. Το θέμα είναι να προετοιμαζόμαστε και το comeback.

Τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον;

Θέλω να αδράξω αυτή τη περίοδο δημιουργικά. Να ετοιμάσω νέα πράγματα, ώστε να επανέλθω δυναμικά. Ήδη ετοιμάζουμε διάφορες διασκευές για το κανάλι μου στο YouTube και βρίσκεται στα σκαριά κι ένα νέο τραγούδι που ανυπομονώ να το ετοιμάσουμε και να το μοιραστώ με τον κόσμο!  

Σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε τα καλύτερα...

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου