Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλούν είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικά και βιβλία

Υπεγράφη σήμερα το πρωί η απόφαση για απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων και αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα. 

Έτσι, τα σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούν πια να πωλούν «διαρκή αγαθά», όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η απόφαση ελήφθη για να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. 

«Παράθυρο» για τα βιβλιοπωλεία 

Στην ίδια λίστα με τα προϊόντα που θα κατέβουν υποχρεωτικά από τα ράφια, είναι τα παιχνίδια και τα βιβλία. Μάλιστα ο υπουργός έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Σύμπραξη των Εκδοτών είχε απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία κατά τη διάρκεια του lockdown, όπως συμβαίνει σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Οι εκδότες σημείωναν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, πως τα βιβλιοπωλεία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μικρά καταστήματα, στα οποία μπορούν εύκολα να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Το SMS για τη μετάβαση στα φαρμακεία μπορεί να περιλαμβάνει και τα βιβλιοπωλεία.



Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου