Cine-Κριτικές: Terminator Dark Fate ⭐⭐⭐⭐⭐


Γράφει ο Γ.Τ

Μια νέα στήλη ξεκινάει από σήμερα στην σελίδα μας και δεν είναι άλλη από τις Cine κριτικές. Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και εμείς με την δική μας πινελιά τους σινεφίλ ώστε να επιλέξουν η όχι ταινίες που δεν έχουν δει. 

Η πρώτη μας κριτική δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την νέα ταινία του εξολοθρευτή και στην οποία επιστρέφουν ο Αρλοντ Σβαρτζενεκερ και η Λίντα Χάμιλτον στους εμβληματικούς ρόλους που τους αγαπήσαμε.

Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο η βαθμολογία που εμείς δώσαμε στο έργο είναι 5 στα 5. Παρακάτω θα καταλάβετε και το γιατί.


Ο λόγος που επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με αυτή την ταινία είναι ότι θεωρούμε πως αδικήθηκε και δεν εκτιμήθηκε όσο θα έπρεπε καθώς οι τελευταίες τρεις ταινίες ξέφυγαν από τις αρχικές με αποκορύφωμα την ταινία Terminator Genisys όπου ο Τζον Κόνορ γίνεται κακός. 

Στην σκηνοθεσία επιστρέφει ο Τζέιμς Κάμερον για να κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο ενώ στην παραγωγή ο Τίμ Μίλερ ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το Deadpool. Πριν προχωρήσουμε να σας ενημερώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε πιθανά σπόιλερ. 

Θα αναρωτιέστε τι καινούριο έχουμε να δούμε σε αυτή την ταινία μετά τις τελευταίες όχι και τόσο καλές προσπάθειες ώστε να δούμε ένα εναλλακτικό μέλλον. 

Ο Τιμ Μίλερ με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Κάμερον μας πάει πίσω, εκεί που η Σάρα Κόνορ προσπαθεί να σώσει τον γιο της και πιάνει το νήμα από εκεί δίνοντας μας ένα φινάλε αξιοπρεπέστατο και θυμίζοντας μας ότι η Λίντα Χάμιλτον είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια  αυτών των ταινιών.

Αυτή την φορά η Λίντα Χάμιλτον προσπαθεί να σώσει μια κοπέλα, που φαίνεται πως από εκείνη εξαρτάτε το μέλλον της ανθρωπότητας, από τον νέο εξολοθρευτή Rev-9 τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικός ηθοποιός Γκάμπριελ Λούνα.

Η Υπόθεση: Η Ντάνι Ράμος ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής – ο Rev-9 – ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει. Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις, μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον, και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ. Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Η δράση ξεκινάει από τα πρώτα κιόλας λεπτά και δεν σταματάει καθόλου μέχρι και το τέλος ενώ μας θυμίζει έντονα τις δύο πρώτες ταινίες. Η Μακένζι Ντέιβις και η Νατάλια Ρέγιες δίνουν ρέστα με την ερμηνεία τους αφήνοντας μας να πιστεύουμε σε μια εξέλιξη της ιστορίας.

Εν κατακλείδι ο Τιμ Μίλερ κατάφερε να μας θυμίσει τα παλιά και τον λόγο που υπάρχει ο εξολοθρευτής καθώς προσπάθησε να κλείσει ένα παλιό κεφάλαιο και να ανοίξει ενδεχομένως ένα καινούριο. Αν είστε φαν των ταινιών και κυρίως των δύο πρώτον τότε πρέπει να δείτε και αυτήν.

Αν και ακούγεται ότι πιθανών να θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα τριλογία, η ταινία κινείτε σε μέτρια επίπεδα, κάτι που δυσκολεύει τους παραγωγούς. Εμείς πάλι ελπίζουμε να δούμε κάποια συνέχεια...

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η Βαθμολογία θα ορίζεται ως εξής:

  • ⭐ Κακή
  • ⭐⭐ Μέτρια
  • ⭐⭐⭐ Καλή
  • ⭐⭐⭐⭐ Πολύ καλή
  • ⭐⭐⭐⭐⭐Εξαιρετική


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου