Παγκόσμιος συναγερμός μετά τη συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για τη Συρία: Πώς θα επηρεάσει την Ευρώπη


Τις θέσεις που έχουν λάβει στη γεωστρατηγική σκακιέρα ΗΠΑ και Τουρκία μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή του ανατολικού Εφράτη αναλύει στο Newsbomb.gr ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) Κωνσταντίνος Φίλης.

Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά στρατεύματα τις τελευταίες ώρες άρχισαν να αποχωρούν από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας, μετά το πράσινο φως που έλαβε η Άγκυρα από την Ουάσινγκτον για εισβολή στην χώρα. Την ίδια στιγμή η Τουρκία από την πλευρά της διαμηνύει πως θέλει να πατάξει τα «τρομοκρατικά στοιχεία», και, οι Κούρδοι προειδοποιούν για τις σημαντικές επιπτώσεις της τουρκικής επιχείρησης.

«Η κίνηση από πλευράς της Ουάσινγκτον να δώσει πράσινο φως στην Τουρκία για να εισβάλει ανατολικά του Ευφράτη επιβεβαιώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποφασίσει – το αντίθετο θα έλεγα – να δουν τους περιφερειακούς σχηματισμούς ως προς τα συμφέροντα τους με την Τουρκία εκτός», είπε στο Newsbomb.gr o Κωνσταντίνος Φίλης.

«Το αντίθετο, φαίνεται ότι με διαφόρους τρόπους προσπαθούν να διατηρήσουν την Τουρκία σε δυτική τροχιά και να υπάρχει συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κρίνουν δηλαδή ότι έτσι καλύπτονται καλύτερα τα συμφέροντα τους» εξήγησε.






Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου