Πωλείται το 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News αναμένεται από λεπτό σε λεπτό η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της πώλησης του 30% των μετοχών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων όπως το έχει εκπονήσει και ανακοινώσει προεκλογικά.

Όπως έγινε γνωστό, το 30% των μετοχών του Ελευθέριος Βενιζέλος που πωλείται είναι το ποσοστό που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Το 25% των μετοχών ανήκει στο Υπερταμείο ενώ, το 40% στην καναδική εταιρεία που έχει επενδύσει στο αεροδρόμιο και το υπόλοιπο 50% στον όμιλο Κοπελούζο. Τον Ιούνιο είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση του 30% κάτι όμως που δεν είχε προχωρήσει καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η εταιρεία δεν προχώρησε στην επένδυση λόγω της μη ύπαρξης νέου διοικητικού συμβουλίου, κάτι το οποίο σημερινές κυβερνητικές πηγές αποδίδουν σε σκοπιμότητες της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Α' Φάση) και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β' Φάση). Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου εφέτος.

Η Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου προβλέπει περιορισμούς αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών του ΔΑΑ πάνω από ορισμένο ποσοστό και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.




Περισσότερα: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου