Φωτογραφία - ΣΟΚ συγκλονίζει όλο τον πλανήτη (Pic)Έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της χρονιάς. Οι εικόνες από τη «ζώνη του θανάτου» στο Έβερεστ κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ΣΟΚ.

Νέος θάνατος στην λίστα των ορειβατών, που προσπάθησαν να περπατήσουν και να κατακτήσουν το Έβερεστ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου τουρισμού του Νεπάλ, Μίρα Ατσάρια, ένας ακόμη ορειβάτης έχασε, χθες, τη ζωή του, κατά την ανάβασή του στα Ιμαλάια.

Έτσι οι νεκροί έφθασαν τους 11 από την αρχή της χρονιάς και πυκνώνουν ξανά οι φωνές για περισσότερα μέτρα προστασίας, αλλά και ελέγχου των ορειβατών, που ονειρεύονται να βασίσουν στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη.

Ο 61χρονος Αμερικανός ορειβάτης, Τζον Κούλις, άφησε την τελευταία του πνοή στις παγωμένες πλαγιές της οροσειράς, λόγω καρδιακής ανακοπής.

Την ίδια στιγμή, ένας Καναδός κινηματογραφιστής ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία σοκ την ώρα που οι ορειβάτες βρίσκονται στη σειρά «στη ζώνη του θανάτου» προκειμένου να ανέβουν στην κορυφή του Εβερεστ. 


Σε αυτή φαίνεται η ουρά των ορειβατών που περιμένουν και στα δεξιά φαίνεται ένα πτώμα. Ένας ακόμα άνδρας που πλήρωσε με τη ζωή του το όνειρό του να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου