Χέλι σφήνωσε στη μύτη φώκιας και οι ερευνητές απορούν


Ένα χέλι που είναι σφηνωμένο στην μύτη μιας απειλούμενης φώκιας στη Χαβάη, έχει αφήσει άφωνους ακόμη και τους ερευνητές.

Μια φωτογραφίας της νεαρής φώκιας που βρέθηκε σε αυτή την δυσάρεστη θέση κοινοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από την Αμερικανική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa).

Παρά την παρακολούθηση του είδους για σχεδόν 40 χρόνια, οι επιστήμονες έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό το σπάνιο θέαμα ελάχιστες φορές από το 2016.

Οι ερευνητές ωστόσο, αδυνατούν να εξηγήσουν το φαινόμενο και προτείνουν δύο υποθέσεις.

Όταν οι συγκεκριμένες φώκιες αναζητούν τροφή και βάζουν το πρόσωπό τους μέσα σε κροκάλες κοραλλιογενών υφάλων, κάτω από βράχια ή άμμο, ένα παγιδευμένο χέλι μπορεί να βρεθεί κολλημένο στην μύτη τους προσπαθώντας να αμυνθεί ή να ξεφύγει.

Η άλλη θεωρία λέει πως τα χέλια καταλήγουν εκεί όταν οι φώκιες κάνουν εμετό και συμβαίνει -όπως και με τους ανθρώπους – τα υγρά να βγαίνουν όχι μόνο από το στόμα, αλλά και από τη ρινική δίοδο.

Η αλήθεια θα παραμείνει μυστήριο αλλά στο μεταξύ η Noaa έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για την απομάκρυνση των χελιών σε μελλοντικά περιστατικά.
Πηγή: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου