Πόσες θερμίδες έχουν τέσσερα γνωστά τυριά


Τα τυριά αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων ενώ πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερα από 300 διαφορετικά είδη τυριού, καθένα με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Σε γενικές γραμμές το τυρί μας βοηθά να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες και παράλληλα δίνει πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Β12. 

Δείτε όμως παρακάτω και πόσες θερμίδες μας δίνουν τέσσερα γευστικά και γνωστά τυριά...

1. Φέτα: 77 θερμίδες ανά μερίδα των 30 περίπου γραμμαρίων 

2. Μοτσαρέλα: 80 θερμίδες ανά μερίδα των 30 περίπου γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο τυρί είναι ιδανικό για φαγητά όπως το σουφλέ, καθώς η μεγάλη ποσότητα τυριού που θα χρησιμοποιήσετε δεν θα εκτοξεύσει τις θερμίδες του πιάτου.

3. Παρμεζάνα: 22 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας. Αυτό σημαίνει ότι δύο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα επάνω από τα μακαρόνια δίνουν λιγότερες από 50 θερμίδες.

4. Κατσικίσιο: 75 θερμίδες ανά μερίδα των 30 περίπου γραμμαρίων. Το κρεμώδες τυρί μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα σε σάντουιτς και σαλάτες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.




Πηγή: baby

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου