Σκάνδαλο "Phongate" Γαλλία: 9 στα 10 κινητά τηλέφωνα ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας


Στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι τα κινητά τηλέφωνα εκθέτουν τους καταναλωτές σε επίπεδα ακτινοβολίας υψηλότερα από αυτά που ισχυρίζονται οι  κατασκευαστές

Το σκάνδαλο αυτό αποσιωπήθηκε στην «δημοκρατική» Ελλάδα 
Η Γαλλία πρωτοπορεί: Αποκαλύπτει το ψεύδος και αναγκάζει τις κατασκευάστριες εταιρείες να αναφέρουν τις πραγματικές εκπομπές ακτινοβολίας και όχι τις ισχυριζόμενες εργαστηριακές.

Στην συνέχεια απαγόρευσε τα κινητά από τα σχολεία και τα WiFi από τα νηπιαγωγεία/βερφονηπιακούς σταθμούς και υπό αυστηρή ελάχιστη χρήση στα υπόλοιπα σχολεία.

Στην Ελλάδα το κινητό και το WiFi μόνο θεραπευτικά δεν τα θεωρούμε, αφού τα βλέπουμε να χρησιμοποιούνται από μικρά παιδιά & εγκύους και τους χρήστες να κουβαλούν τις συσκευές ως αξεσουάρ μέσα στην τσέπη τους.

Το σκάνδαλο αυτό αφορά την υγεία κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου σε οποιαδήποτε χώρα

Ιανουάριος 2018: Μετά από δικαστική εντολή το Γαλλικό Συμβούλιο Εθνικών Συχνοτήτων απεκάλυψε ότι 9 από τα 10 κινητά τηλέφωνα ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας όταν ελέγχθηκαν σύμφωνα με τον πραγματικό τρόπο που χρησιμοποιούνται, δηλαδή δίπλα στο σώμα.

Όπως ανέφερε το Περιβαλλοντικό Συνδικάτο Υγείας, Γάλλοι ακτιβιστές ονομάτισαν το σκάνδαλο ως “PhoneGate” εξαιτίας παραλληλισμού με το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen (το οποίο αναφέρεται ανεπίσημα ως #Dieselgate) στο οποίο αυτοκίνητα τηςVolkswagen πέρασαν δοκιμές εκπομπών στο εργαστήριο, αλλά όταν τα οδηγούσες σε πραγματικό δρόμο οι εκπομπές ήταν μεγαλύτερες. 

Με τον ίδιο τρόπο τα κινητά τηλέφωνα πέρασαν εργαστηριακές δοκιμές για ακτινοβολία όταν το ειδικό ποσοστό απορρόφησης ακτινοβολίας που δείχνει πόση ακτινοβολία απορροφά το σώμα μετρήθηκε σε απόσταση 15 χιλιοστών από το σώμα. Όμως ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μεταφέρουν και χρησιμοποιούν τα κινητά τους (για παράδειγμα, στις τσέπες ή στο σουτιέν, ή σε επαφή με το αυτί) έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη απορρόφηση ακτινοβολίας από αυτήν που βρέθηκε στα εργαστήρια.




Περισσότερα: pentapostagma

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου