Xiaomi: Ο μικρός γίγαντας που ήρθε για να εξαφανίσει τους ανταγωνιστές


Μόλις οχτώ χρόνια χρειάστηκε η Xiaomi για να γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Έχει ένα ολόκληρο σύμπαν ηλεκτρονικών συσκευών και αξεσουάρ υπό το brand name της. Αυτό το πολύ μικρό κινεζικό brand, συνεχίζει να μεγαλώνει συνεχώς.Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τόσων πολλών εταιρειών, που πλέον μεγάλοι παίκτες του χώρου, που βρίσκονται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, φοβούνται. Το σίγουρο είναι, ότι η Xiaomi δεν θα μείνει μόνο στην τέταρτη θέση.

Η Xiaomi ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010 σαν κατασκευαστής smartphone συσκευών. Τα προϊόντα της δηλώνουν το παρόν σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.  Σύμφωνα με την IDC, η Xiaomi βρίσκεται στους top 5 κατασκευαστές σε 15 από αυτές τις αγορές.

Η φιλοσοφία της εταιρείας, αποτυπώνεται πλήρως στα λόγια εκπροσώπου της ο οποίος αναφέρει: Είμαστε μια εταιρεία η οποία κατασκευάζει και προωθεί εμπορικά, smartphones, smart TVs, routers και άλλες έξυπνες συσκευές που συνδέονται με μια IoT πλατφόρμα. Η Xiaomi είναι προσηλωμένη, όχι μόνο σε τεχνολογικές καινοτομίες στα προϊόντα της αλλά στο μοντέλο εμπορικής δραστηριότητας. Αυτό βασίζεται σε αυτό που αποκαλούμε εσωτερικά triathlon, δηλαδή hardware (smartphones, routers, smart TVs, smart home συσκευές), e- commerce μέσω της δικής της πλατφόρμας και εκείνων των συνεργατών καθώς και φυσικά καταστήματα και τέλος internet services (cloud και άλλα).


Περισσότερα: techmaniacs

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου