Απίστευτο περιστατικό βανδαλισμού στο Βυζαντινό Μουσείο - Έριξαν λάδι σε εκθέματα, με 20 φύλακες παρόντες


Βανδαλισμός σε σπουδαία εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου προκλήθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, την ώρα μάλιστα που στο μουσείο είχαν βάρδια 20 φύλακες.  

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουλίου, οι βάνδαλοι έριξαν λάδι σε αντικείμενα της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων, αλλά και σε άλλα σημεία του μουσείου (μάρμαρα και τοίχους), προκαλώντας φθορές, σε κάποιες περιπτώσεις ανεπανόρθωτες.   

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», υπεύθυνες για τον βανδαλισμό φέρονται να είναι δυο μεσόκοπες γυναίκες που, όπως όλα δείχνουν, έδρασαν ανενόχλητες, καθώς περιηγούνταν επί μιάμιση ώρα στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, την περιοδική «Το Βυζάντιο και οι άλλοι κατά την πρώτη χιλιετία: Μία αυτοκρατορία σταθερότητας σε περίοδο κλυδωνισμών» και την ψηφιακή έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο.   

Οι υπεύθυνοι του μουσείου διαπίστωσαν το συμβάν την επόμενη μέρα, εξαιτίας των λεκέδων λαδιού στο δάπεδο, τους τοίχους και τα εκθέματα. Ενημερώθηκε άμεσα η διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Δελλαπόρτα, η σήμανση και η αστυνομία, η υπουργός Πολιτισμού, καθώς και το τμήμα συντήρησης που κλήθηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσει τις ζημιές. 



Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου