Γερμανία: Τι είναι η ζώνη τράνζιτ που θα δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού


Έπειτα από εβδομάδες έντασης με φόντο το πώς η Γερμανία θα αντιμετωπίζει το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, γεγονός που προκάλεσε τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, κατάφεραν έπειτα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων και αντεγκλήσεων να συμβιβαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενδοκυβερνητική κρίση.

Η Γερμανία πρόκειται να δημιουργήσει τις λεγόμενες ζώνες τράνζιτ, κατά μήκος των νότιων συνόρων της, στη Βαυαρία, σε μια προσπάθεια να επιταχύνεται η απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα για χορήγηση ασύλου στη χώρα. Η απόφαση αυτή στοχεύει να βάλει τέλος στην μακρόχρονη αντιδικία για την πολιτική ασύλου της Γερμανίας, που πυροδοτήθηκε από την προσφυγική κρίση του 2015 και αποδείχθηκε ως η μεγαλύτερη πρόκληση στην 14χρονη θητεία της Μέρκελ στην καγκελαρία.

Ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα, αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο με αποτελεσματικό τρόπο, αλλά και το αν το τρίτο κόμμα του συνασπισμού, το SPD, θα δώσει τελικά την έγκρισή του για αυτό, δεδομένου ότι είχε απορρίψει αντίστοιχη πρόταση το 2015.




Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου