Δώνης: «Να επαναφέρουμε την κανονικότητα στον Παναθηναϊκό»


Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ο Γιώργος Δώνης λίγο πριν την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν, τονίζοντας πως είναι χαρούμενος που βρίσκεται και πάλι στην ομάδα που αγαπάει, ενώ έδειξε κι αρκετά ρεαλιστής όσον αφορά την νέα σεζόν...

Την πρώτη του προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Τετάρτης. Σε αυτή, ο Γιώργος Δώνης, προπόνησε για πρώτη φορά την νέα του ομάδα, ενώ πριν πιάσει δουλειά μίλησε ως προπονητής του Παναθηναϊκού στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο Κορωπί. Μεταξύ άλλων, δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή του στο «τριφύλλι», δήλωσε ρεαλιστής, ενώ ανέφερε πως πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Επίσης, μίλησε και για τα μεταγραφικά, όπως και για την περίπτωση του Κουλιμπαλί.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό, χαίρομαι που επιστρέφω και θα συνεργαστώ με αυτούς τους παίκτες. Ο σύλλογος αναγνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν, έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και εμείς θα προσπαθήσουμε με τη διοίκηση να επαναφέρουμε την κανονικότητα και τη σταθερότητα στην ομάδα. Άλλο να χαίρεσαι για κάποια πράγματα συναισθηματικά κι άλλο να είσαι ρεαλιστής. Ξέρω τις δυσκολίες της πρώτης χρονιάς, τους περιορισμούς και χρειάζεται να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε την περασμένη περίοδο. Όταν υπάρχει σκληρή δουλειά και πειθαρχία μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα». 

Για τους στόχους της ομάδας: «Είναι λάθος να πούμε οτιδήποτε αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσω να αξιολογήσω καλύτερα όλα τα παιδιά, να δούμε ποιοι μπορούν να είναι στην ομάδα και μετά την προετοιμασία θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τους στόχους μας». 

Για τις περιπτώσεις των Λουντ και Κουλιμπαλί: «Όλοι κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τους παίκτες του ρόστερ. Ο Λουντ είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει, η περίπτωσή του θα εξαρτηθεί από το διοικητικό. Με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια καλή πρόταση να τον κρατήσουμε. Ο Κουλιμπαλί είναι στην προπόνηση, είναι καλό σημάδι αυτό. Οι περιορισμοί δημιουργούν κάποια δεδομένα και πρέπει να κινηθούμε πάνω σε αυτά». 

Για τον πρώτο του στόχο ως προπονητής: «Δεν μπορούμε να δίνουμε υποσχέσεις που ίσως δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Θέλουμε να επαναφέρουμε μια καλή ατμόσφαιρα, θέλει πολλή δουλειά από όλους μας, από τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Σε αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω πως θα το καταφέρουμε». 

Για τη μεταγραφή επιθετικού: «Δεν μπορεί να γίνει σύντομα μεταγραφή επιθετικού, γιατί πρέπει να ξέρουμε το μπάτζετ. Είναι άλλα τα δεδομένα αν έχουμε μπάτζετ για να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης αξίας».

gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Giorgos Rusinov

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου