Βραζιλία - Μεξικό 2-0


Με τον Νεϊμάρ να σκοράρει και να δίνει ασίστ, η Βραζιλία ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο του Μεξικού το οποίο είχε ένα τρομερό 20λεπτο αλλά έμεινε εκεί. Αντίπαλος από το Βέλγιο - Ιαπωνία για την Σελεσάο.

Αν και το Μεξικό έδωσε στην Βραζιλία και στους ουδέτερους ένα εκπληκτικό 20λεπτο, η ποιότητα και η σταθερότητα της Σελεσεάο της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει καθαρή νίκη με 2-0 και να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης. Ο Νεϊμάρ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τιτέ καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ [ασίστ Γουίλιαν] και ουσιαστικά έφτιαξε το δεύτερο για τον Φιρμίνο για το 2-0 που ανάγκασε την El Tri να αποκλειστεί στους «16» για 7η διαδοχική φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκπληξκτικός ήταν ο Μεξικάνος keeper, Οτσόα, χάνει λόγω καρτών το επόμενο ματς ο Κάρλος Καζεμίρο για την Βραζιλία.

Οπως και στο πρώτο μέρος κόντρα στην Γερμανία, το Μεξικό έβγαλε όλη την ενέργεια και τα γκάζια του, δημιουργώντας τρομερά προβλήματα στην 5 φορές κάτοχο του τίτλου, η οποία δεν μπορούσε να αλλάξει μερικές πάσες και... κυνηγούσε τους Κάρλος Βέλα και Ιρβινγκ Λοσάνο στα πλάγια. Υστερα από τη φλυαρία της El Tri, η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για την Σελεσάο στο 25' όταν ο Νεϊμάρ και χάζεψε τον Αλβαρες αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στον Οτσόα που βγήκε γρήγορα και απέκρουσε. Οσο η ώρα περνούσε, το σκηνικό ήταν υπέρ της Βραζιλίας, η οποία είχε διπλή φάση στο 27' με Γκαμπριέλ Ζεσούς και Κουτίνιο, ενώ ο πρώτος έκανε μικρή κούρσα και αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή στο 33' αλλά ο Οτσόα ήταν ανίκητος. Το πρώτο μέρος έφυγε χωρίς γκολ, όμως αυτό ήταν μάλλον το πιο χορταστικό 0-0 σε πρώτο μέρος μέχρι σήμερα.

Η Σελεσάο μπήκε δυνατά στην επανάληψη και ο Κουτίνιο τέσταρε τον Οτσόα στο 48'. Τρία λεπτά μετά, η ομάδα του Τιτέ άνοιξε το σκορ όταν ο Γουίλιαν έκανε ωραία ενέργεια μέσα από την περιοχή και γύρισμα, ο Ζεσούς δεν βρήκε την μπάλα αλλά ο Νεϊμάρ την έσπρωξε στην κενή εστία για το 1-0. Το Μεξικό πήρε άμεσα μέτρα προσπαθώντας να αντιδράσει, όμως όσες φορές βρήκε χώρο, οι επιλογές των επιθετικών της δεν ήταν καλές. Στο 59' ο Οτσόα είπε no στον Παουλίνιο, δύο λεπτά μετά φάνηκε η El Tri με το τεχνικό του Βέλα να βγάζει ο Αλισον και στο 63' ξανά ο Οτσόα ένιωσε τα γάντια του στη σουτάρα του εξαιρετικού, Γουίλιαν. Το επόμενο διάστημα ήταν το πιο νεκρό στον αγώνα, με οργάνωση της Βραζιλίας πιο πίσω και ανούσια κατοχή του Μεξικού, το οποίο δεν μπόρεσε τελικά να κάνει τη ζημιά και στο φινάλε δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Φιρμίνο, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά την προσπάθεια του Νεϊμάρ στην κόντρα (2-0).

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου