Γιατί εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του smartphone σου; Συμβουλές από την Xiaomi


Πόσες φορές θα σας έχει τύχει η μπαταρία του smartphone σας να εξαντλείται γρήγορα; Να μην προλαβαίνει να βγάλει ούτε μια ολόκληρη ημέρα; Σε αυτό το άρθρο, προσπαθούμε με την βοήθεια του en.miui.com να δούμε τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να περιορίσεις το φαινόμενο στο μέτρο του εφικτού. Ακολουθούν οι αιτίες που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.


1. Φωτεινότητα

Όσο και παράξενο μπορεί να ακούγεται, η φωτεινότητα της συσκευής διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια της μπαταρίας. Είναι αρκετά συνηθισμένο, ενώ βρίσκεσαι έξω σε μια ηλιόλουστη ημέρα να χρησιμοποιείς την μέγιστη φωτεινότητα συνεχώς. Έτσι, χάνουμε σχεδόν δυο ή τρεις ώρες από την διάρκεια της μπαταρίας σε σύγκριση με τα auto brightness settings. 

Όχι, δεν προτείνουμε να θέσετε την φωτεινότητα της οθόνης σε χαμηλά επίπεδα, αλλά αντίθετα να την θέσετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε ενώ ταυτόχρονα να μην επηρεάζεται η ικανότητα να δείτε το περιεχόμενο αυτής. Επιπλέον, η ενεργοποίηση του  Auto-Brightness είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στο MIUI, η αυτόματη φωτεινότητα είναι ενεργοποιημένη εκ προεπιλογής. Η ενεργοποίηση ή απενεργοποίησή της μπορεί να γίνει από την ενότητα Settings >> Display>>Brightness level όπως φαίνεται στο screenshot παρακάτω.


2. Έλλειψη σήματος

Ας λάβουμε για παράδειγμα, ότι πηγαίνετε μια εκδρομή και η περιοχή έχει πολύ κακή κάλυψη σήματος. Η συσκευή θα προσπαθεί συνεχώς να συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο ή να διατηρήσει την «επαφή» της με αυτό και κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα, να καταναλώνονται μεγάλα ποσά ενέργειας. Είναι προτιμότερο να ενεργοποιήσεις το Airplane Mode, ή αλλιώς την λειτουργία πτήσης. Επιπλέον, το ίδιο ισχύει και για τα Wi-Fi  και το Bluetooth.


3. Background apps

Μια άλλη παράμετρο που θα πρέπει να κοιτάξεις, είναι τα background apps, τα οποία τρέχουν στο παρασκήνιο, ακόμη και αν δεν βρίσκονται σε χρήση. Αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές, να ελέγχουν για την τοποθεσία, να στέλνουν push notifications και άλλες λειτουργίες. Με όλη αυτήν την παρασκηνιακή δραστηριότητα ενεργοποιημένη, είναι φυσικό να καταναλώνεται γρήγορα η μπαταρία. Η Xiaomi προτείνει να απενεργοποιήσεις τα background apps που δεν χρειάζεται να τρέχουν 24/7. Πρόσεξε όμως, μερικά χρειάζεται να τρέχουν, επομένως αν τα απενεργοποιήσεις ίσως πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.


4. Notifications

Τα Notifications είναι ακόμη μια παράμετρος που θα πρέπει να εξετάσεις. Ένα notification από κάποιο app ξυπνά την οθόνη και όλοι γνωρίζουμε ότι η οθόνη καταναλώνει αρκετή μπαταρία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η οθόνη επιδρά σημαντικά στη μπαταρία. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα notifications για τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε. Στο MIUI μεταβείτε στην ενότητα Settings >> Notifications & status bar >> App Notifications κάντε scroll στη λίστα των εφαρμογών και απενεργοποιείστε τα notifications για όποια εφαρμογή δεν τα χρειάζεστε.


5. Θερμοκρασία

Η αποφυγή των υψηλών θερμοκρασιών είναι ένας τρόπος να σταθεροποιήσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου. Θα διαβάσετε σίγουρα πολλά στο internet για το πως λειτουργούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στο smartphone. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να αποφύγεις την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες. Όπως υποστηρίζει και το  Batteryuniversity.com, η μπαταρία θα χάνει σε χωρητικότητα κάθε φορά που εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Βέβαια και οι χαμηλές θερμοκρασίες μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των gadgets σου.


Πηγή: techmaniacs
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου