Προειδοποιεί τη Δύση η Δαμασκός - Δεν είναι απειλή είναι υπόσχεση


Η Συρία προειδοποίησε σήμερα, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, τις χώρες της Δύσης ότι "δεν θα έχει άλλη επιλογή" από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν δεχθεί επίθεση.

"Αυτό δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση" δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι.

Παρά τη σκληρή αντιπαράθεση της Ρωσίας με τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους Γάλλους, στην ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, φαίνεται ότι ακόμη υπάρχει ένα στενό παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματική λύση του προβλήματος με την χρήση των χημικών όπλων στη Συρία και αποτροπή ενός στρατιωτικού πλήγματος.

Η Σουηδία παρουσίασε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο έχει ως στόχο να συγκεράσει τις διαφορές μεταξύ του αμερικανικού και των ρωσικών ψηφισμάτων, για τον αμερόληπτο και ανεξάρτητο μηχανισμό ελέγχου πιθανής χρήσης χημικών όπλων, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να υιοθετηθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν διευθετηθεί διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου ούτε έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία είναι δυσαρεστημένες με τη Σουηδική πρωτοβουλία.

Προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Σ.Α., η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος, Πρέσβης Νίκι Χέιλι, είπε πως συμμετείχε χθες σε συσκέψεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και θα επιστρέψει αργότερα σήμερα στην Ουάσιγκτον για νέες συσκέψεις.






Περισσότερα: offsite

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου