Κακούργημα η μαγνητοσκόπηση ή βιντεοσκόπηση με κινητό

    
Σε μια απόφαση - σταθμό που ανατρέπει τα πάντα και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, προχώρησε δικαστήριο. Συγκεκριμένα, με αφορμή διαμάχη ζευγαριού που έφτασε στη δικαιοσύνη, οι δικαστές αποφάνθηκαν πως είναι παράνομη η μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή. 

Πρόκειται για μια απόφαση κακουργηματικού χαρακτήρα που τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη, αλλά δεν υπάρχει αδίκημα παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών όταν καταγράφονται φράσεις απειλητικές, εξυβριστικές κ.λπ. ή όταν η καταγραφόμενη συνομιλία γίνεται δημόσια.

Η απόφαση του ζευγαριού έχει ως εξής:
Οι διενέξεις ξεκίνησαν για τις συνθήκες επικοινωνίας με τα παιδιά, κάτι που οδήγησε σε δημόσιες βιαιοπραγίες, ανταλλαγή απειλητικών εκφράσεων και βιντεοσκόπηση όλων αυτών μέσω κινητού τηλεφώνου από την πρώην σύζυγο. Ετσι, η πρώην σύζυγος από κατηγορούμενη αρχικά για το κακούργημα της παράνομης μαγνητοσκόπησης «έπεσε» στο πλημμέλημα της ενδοοικογενειακής απειλής.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την ποινική νομοθεσία, η ελεύθερη επικοινωνία του ατόμου και η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του αποτελούν προστατευόμενα αγαθά.





Περισσότερα: tanea
Φώτο: Siatista-Info

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου