Από 01/02/18 στους κινηματογράφους


Συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν οι νέες αφίξεις με τον Λίαμ Νισον σε νέες περιπέτειες αλλά και με την επιστροφή του Νικ Πάρκ με μια νέα απίστευτη ταινία κινουμένοων σχεδίων.

Ξεχωρίζει επίσης μια μεγάλη παραγωγή από την σχολή Μωραίτη που απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας – Μιχάλης Κακογιάννης στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις νέες επιλογές:


Αόρατη Κλωστή


Περίληψη
Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Νέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.
Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Ηθοποιοί: Ντάνιελ Ντέι Λούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ
Διάρκεια: 130 λεπτά
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12





Ο Άνδρας Που Έριξε Τον Λευκό Οίκο



Περίληψη
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί στο σκάνδαλο του Watergate. Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια πηγή συνεχούς δημόσιας περιέργειας και εικασιών μέχρι που το 2005 ο Φελτ αυτοαποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair.
Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε. Ο Μαρκ Φελτ μας δείχνει το Watergate όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Πίτερ Λαντεσμαν
Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Λέιν, Μάρτον Τσόκας
Διάρκεια: 120 λεπτά
Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12





Ιστορίες Χωρίς Χρόνο



Περίληψη
Η ταινία «Ιστορίες Χωρίς Χρόνο» απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας – Μιχάλης Κακογιάννης στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νίκου και της Έλενας σε 6 διαφορετικές φάσεις της ζωής τους, στην πρώτη ιστορία είναι μικρά παιδιά, στην τελευταία έχουν οι ίδιοι εγγόνια. Ο χρόνος περνάει και αλλάζει τα πάντα και σε κάθε ιστορία, φαίνεται σαν να είναι άλλοι άνθρωποι. Πιθανόν να είναι και άλλοι άνθρωποι, που ζουν παράλληλα παρόμοιες ιστορίες. Στη ζωή των πρωταγωνιστών όμως, υπάρχουν δεσμοί που μένουν αναλλοίωτοι στον χρόνο.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ραϊσης
Ηθοποιοί: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Αποστολίδης, Ναταλία Δραγούμη, Δανάη Επιθυμιάδη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Άλεξ Κάβδας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Μαριάννα Κάλμπαρη, Διαμαντής Καραναστάσης, Κοραλία Καράντη, Άριελ Κωνσταντινίδη, Λένα Παπαληγούρα, Χάρης Ρώμας, Δημήτρης Τάρλοου, Φώτης Θωμαΐδης, Αναστασία Μητροπάνου, Γιώργος Παπανδρέου
Διάρκεια: 84 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

΄




Early Man



Περίληψη
Ένα συναρπαστικό ταξίδι μεταξύ της Παλαιολιθικής Εποχής και της Εποχής του Χαλκού!
Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, το «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, και την προσπάθεια να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ηλίας Ζερβός
Ακούγονται οι: Νίκος Αξιώτης, Κώστας Δαρλάσης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ηλίας Ζερβός, Έβελυν Ασουάντ, Δαυίδ Μαλτέζε
Διάρκεια: 89 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου