Ρωσία: Το πλήρωμα του πειραματικού xερσαίου «διαστημοπλοίου» SIRIUS επέστρεψε στη Γη από τη Σελήνη


Το πλήρωμα του χερσαίου «διαστημόπλοιου» που συμμετείχε στο πείραμα με την επωνυμία SIRIUS το οποίο δεν ήταν παρά μια προσομοίωση πτήσης στη Σελήνη, επέστρεψε στη Γη. Μόλις ολοκληρώθηκε το πείραμα, την καταπακτή του «διαστημοπλοίου» άνοιξε και από την κάψουλα βγήκαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες κοσμοναύτες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πείραμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικών και Βιολογικών προβλημάτων. Πρόκειται για την Άννα Κίκινα, Μαρκ Σερόφ, Βίκτορ Φέτερ, Ελένα Λουτσίσκαγια, Νατάλια Λίσοβακαι Ιλιά Ρουκαβίσνικοφ.

Όλοι οι επίδοξοι κοσμοναύτες που συμμετείχαν στο πείραμα, θα πάρουν κάποιο μπόνους το οποίο θα είναι διαφορετικό για τον καθένα.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι «κοσμοναύτες» πραγματοποίησαν μια «πλήρη τροχιά γύρω από την Σελήνη», και διάφορους εικονικούς ελιγμούς γύρω από τον «δορυφόρο της Γης». Στο πλαίσιο του προγράμματος «διαστημικής πτήσης» το πλήρωμα έμαθε να χειρίζεται ένα εικονικό διαστημικό όχημα. Εκτός των άλλων πραγματοποίησαν ένα πείραμα, το οποίο είχε ζητήσει η NASA, στην διάρκεια του οποίου μέσα από ένα εικονικό «φινιστρίνι» του διαστημικού σταθμού, το πλήρωμα παρατηρούσε την επιφάνεια της «Σελήνης» επιλέγοντας τις πιο κατάλληλες τοποθεσίες για «προσελήνωση».

Κατά τη διάρκεια της «πτήσης» οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατρικών και Βιολογικών προβλημάτων, είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν τους ρόλους που είχε αναλάβει το κάθε μέλος του πληρώματος, τις ηγετικές τους ικανότητες, τη μεταξύ τους συνεργασία σ’ έναν περιορισμένο χώρο, τη βιοχημική τους κατάσταση και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.





Περισσότερα: cretedoc
Φώτο: zougla

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου