H 21χρονη Χανιώτισσα που πάσχει από λευχαιμίαΤην τελευταία προσπάθεια για να κερδίσει την μάχη με την λευχαιμία, διεκδικεί η 21χρονη Χανιώτισσα μητέρα 2 παιδιών, που προκειμένου να ταξιδέψει και πάλι στη Γερμανία για θεραπεία, αναγκάζεται να ζητήσει την προσφορά όλων μας για να το καταφέρει.

Η 21χρονη Κάτια, σε ένα κείμενο που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο, αφού εξιστορήσει το χρονικό με την ασθένεια της από τις πρώτες στιγμές, καταλήγει στην ανάγκη να μαζευτεί το χρηματικό ποσό των 45.000€ για να αποκτήσει την πιθανότητα να μεταβεί στη Γερμανία.

Πρόκειται όπως λέει για την τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στα παιδιά της υγιής, αφού ο οργανισμός της δεν αντέχει άλλη θεραπευτική παρέμβαση.

Η συγκινητική έκκληση της 21χρονης μάνας:

«Στα μόλις 20 μου χρόνια και μανούλα ενός υπέροχου κοριτσιού 15 μηνών τότε, πέρυσι τον Αύγουστο του 2016, διαγνώσθηκα με οξεία μορφή λευχαιμίας όπου έπρεπε άμεσα να τεθώ σε θεραπεία αφού όπως μας είπαν σε πανεπιστημιακο νοσοκομείο μου απέμεναν ημέρες ζωής. Με την σωστή κατατόπιση γνωστού μας ατόμου εγώ και η οικογένεια μου αποφασίσαμε να γυρεψουμε την ελπίδα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε μια εξειδικευμενη κλινική της Γερμανίας, με στόχο την ζωή! Με τις κατάλληλες εξετάσεις μας είπαν με βεβαιότητα ότι η μορφή λευχαιμίας που πασχίζω λέγεται «ΠΡΟΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ Τ», μια σπάνια και πολλή επιθετική μορφή η οποία στις θεραπείες τις έχει φτωχά αποτελέσματα αφού δεν ανταποκρίνεται στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και η μέση επιβίωση ζωής υπολογίζεται σε μήνες!

Η πρώτη ενέργεια που υπήρξε ήταν η πρόληψη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος όπου ήδη είχε προσβληθεί και είχε δημιουργήσει προσωρινές παραλύσεις ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα τον πρώτο κύκλο θεραπείας με παράγοντες και συνδιασμενης χημειοθεραπειας. Το κόστος αυτό ξεπέρασε τις 100.000€ αλλά παρά την μεγάλη δυσκολία μας καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε μόνοι μας.

Τον Μαρτιο του 2017 υποβλήθηκα σε αυτολογη μεταμοσχευση αιμοποιητικών κυττάρων γνωστή ως – μεταμοσχευση μυελου των οστών- με απροοπτες για εμάς επιπλοκές αλλά και επιπλέον χρέωση 71.000€, ζητήσαμε την βοήθεια του κόσμου μέσα από μια έκκληση και κάποιου είδους συναυλία που δεν είχε ανταπόκριση και βρέθηκα ξαφνικά μαζί με την οικογένεια μου μέσα στην απόγνωση αφού αργότερα δυστυχώς το μόσχευμα απερρίφθη από τον οργανισμό μου, το λεγόμενο «νόσος μοσχεύματος κατά του ξενιστή» (Graft Versus Host Disease – GVHD) η οποία αποτελεί την σημαντικότερη επιπλοκή.

Παράλληλα ήρθε στην ζωή εμένα και του συζύγου μου ακόμα ένα ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ, μια εγκυμοσύνη! Ένα καινούργιο μέλος που μόνο κακό δεν θα μπορούσε να κάνει στην υγεία μου, ως γνωστό για τα ιατρικά δεδομένα όταν η μητέρα δεν εκτίθεται σε χημειοθεραπεια το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το έμβρυο είναι απόλυτα ασφαλές και αφού η λευχαιμία δεν ειναι μεταδιδομενο νόσημα δεν υπάρχει κανένας αλλος κίνδυνος!

Ταυτόχρονα για εμένα ήταν μια «σωτήριος λύση», σταμάτησαν οι ακατάσχετες αιμορραγίες εν μέρη και στη διάρκεια του τοκετού πάρθηκαν βλαστοκυτταρα και αίμα από τον πλακούντα του μωρού μου, για να τα χρησιμοποιήσω στην καινούργια θεραπεία όπου είναι και η τελευταία ελπίδα για εμένα! Η θεραπεία αποτελείται από συνδιασμενη χημειοθεραπεια, μονοκλωνικό αντίσωμα Α, αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων.

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 45.000€. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ! ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΥΓΙΗΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!


Την προσπάθεια μας αυτή στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων».http://ekea.gr/                                                  

Share on Google Plus

About viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου