Μία μαζική επίθεση με όπλο την ημέρα στις ΗΠΑ


Από το 2013, στις ΗΠΑ σημειώνεται καθημερινά μία μαζική επίθεση με όπλο κατά μέσο όρο την ημέρα. Το 2017, μόνο τις 109 από τις 310 μέχρι στιγμής ημέρες (ως και τις 5 Νοεμβρίου) δεν σημειώθηκε κάποια μαζική δολοφονία με όπλο στις ΗΠΑ! Τις υπόλοιπες 201 ημέρες σημειώθηκαν συνολικά 377 μαζικές δολοφονίες από οπλοφόρους! 

Σ’ αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε έρευνα που δημοσιεύει ο Monde με αφορμή την τελευταία μαζική δολοφονία σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας την Κυριακή, με 28 νεκρούς, ανάμεσά τους μωρά και παιδιά, και 30 τραυματίες. 

Αν και στην Ευρώπη δεν αναφέρεται στις ειδήσεις καθεμία από αυτές τις επιθέσεις, το φαινόμενο έχει γίνει λυπηρά καθημερινό στις ΗΠΑ, διαπιστώνει η γαλλική εφημερίδα. Οι 377 μαζικές δολοφονίες με όπλο από την 1η Ιανουαρίου κάνουν το 2017 δεύτερο μέχρι στιγμής σε επιθέσεις μετά το 2016 _ χρονιά-ρεκόρ με 477 μαζικές δολοφονίες με όπλο οι οποίες προκάλεσαν 606 νεκρούς και 1.781 τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Mass Shootings Tracker (MST) που ορίζει ως μαζική όποια επίθεση με όπλο προκαλεί τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς ή τραυματίες.










Περισσότερα: http://news.in
Φώτο: NewsIT

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου