Στα χαρακώματα Samsung και Apple για το iPhone X


Είναι η ναυαρχίδα της Apple μια «φυματική σαρανταποδαρούσα» της τεχνολογίας ή απλώς η Samsung κάνει την τρίχα τριχιά για να τρολάρει τον αμερικανικό κολοσσό;

Με μια εξαιρετικά επιθετική διαφήμιση, εκθέτοντας και διακωμωδώντας ανελέητα τα μειονεκτήματα του iPhone από καταβολής του, η Samsung αποπειράται να αναχαιτίσει το ρεύμα του καταναλωτικού κοινού προς το «Χ». Το πιο ακριβό και πιο εξελιγμένο κινητό τηλέφωνο που παρήγαγε ποτέ η Apple διανύει τις πρώτες του ημέρες στην αγορά και οι πωλήσεις του ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Και παρόλο που η τιμή πώλησής του (από 1.000 δολάρια), καθώς και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά έχουν προκαλέσει έντονες διχογνωμίες, χάρη στις υψηλές πωλήσεις του «X» η μετοχή της Apple καλπάζει σε επίπεδα ρεκόρ. Ήδη χάρη στο επετειακό iPhone (συμπληρώθηκε δεκαετία από την εμφάνισή του) η χρηματιστηριακή αξία της Apple άγγιξε τα 900 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 19%. 

Το τελευταίο διαφημιστικό της Samsung ουσιαστικά εγκαινιάζει μια νέα περίοδο δι-εταιρικών «εχθροπραξιών» ανάμεσα στους δύο γίγαντες της παγκόσμιας παραγωγής smartphone. Ταυτόχρονα, όμως, η ενέργεια που δαπανήθηκε από τη Samsung, όπως και το κόστος δημιουργίας του μικρού φιλμ, εν τέλει, αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο υπολογίζει την Apple ως αντίπαλο. Και, μάλλον, το πόσο ανησυχεί για την επιτυχία του «Χ».








Περισσότερα: πηγή
Φώτο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου