Πού θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα


Κοινωνικό μέρισμα συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση σε περίπου ένα εκατομμύριο οικονομικά αδύναμους πολίτες της χώρας, αλλά και σε πολίτες με μεσαία εισοδήματα,

Το μέρισμα θα διανεμηθεί σε οικονομικά αδύναμους Έλληνες πολίτες, αλλά ακόμη και σε πολίτες με μεσαία εισοδήματα ενώ ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο να διανεμηθεί σε νέους και σε ανέργους.

Η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων θα γίνει μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν αίτηση και μέσω πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί θα λαμβάνουν απάντηση αν πληρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες 700-800 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα και τα υπόλοιπα 400 – 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν για επιστροφές φόρων και για αναπτυξιακά μέτρα.
Το Κοινωνικό Μέρισμα αναμένεται να δοθεί σε περίπου 1.000.000 πολίτες και αυτή τη φορά θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και όχι όπως πέρυσι που μοναδικό κριτήρια ήταν το ύψος της σύνταξης (κάτω από 800 ευρώ).





Περισσότερα: news.in
Φώτο:TASTV

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου