Μεταμόσχευση δέρματος μεταξύ διδύμων σε ποσοστό 95%


Μεταμόσχευση δέρματος μεταξύ διδύμων σε ποσοστό 95%Σώθηκε χάρη στη μεταμόσχευση δέρματος που προερχόταν από τον δίδυμο αδελφό του  1  2 Google +0  0
    
Οι δεσμοί μεταξύ διδύμων είναι αδιάρρηκτοι, δεσμοί αίματος αλλά και... δέρματος: το αποδεικνύει η περίπτωση του Φρανκ, ενός νεαρού άνδρα που είχε υποστεί εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ήταν καταδικασμένος να πεθάνει. Σώθηκε χάρη στη μεταμόσχευση δέρματος που προερχόταν από τον δίδυμο αδελφό του, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.

«Είχα μόλις χτυπήσει ένα καινούριο τατουάζ στο μπράτσο μου. Το μόνο πράγμα που απέμεινε από αυτό ήταν η λέξη Ζωή» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 33χρονος άνδρας.

«Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούμε μεταμόσχευση δέρματος μεταξύ διδύμων στο 95% του σώματος» εξήγησε ο χειρουργός Μορίς Μιμούν, ο επικεφαλής της μονάδας επανορθωτικής και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Σεν-Λουί του Παρισιού.

Στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες επεμβάσεις με το δέρμα του δίδυμου του ασθενή, όμως ποτέ σε τέτοια έκταση. Με εγκαύματα στο 95% του σώματος οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ουσιαστικά μηδενικές. Στις προηγούμενες περιπτώσεις οι μεταμοσχεύσεις αφορούσαν από το 6% έως το 68% του δέρματος, εξήγησε ο Μιμούν.






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Reader

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου