Προγραμματιστής της Google ανακάλυψε ότι οι εφαρμογές iPhone θα μπορούσαν να σας καταγράψουν κρυφά


Κακές ειδήσεις για τα iPhone και ακόμα περισσότερο για τους φίλους της ιδιωτικής ζωής, καθώς οι εφαρμογές iOS έχουν τη δυνατότητα να σας καταγράφουν κρυφά αν τους έχετε δώσει άδεια στην κάμερα του τηλεφώνου σας.

Ο προγραμματιστής της Google Felix Krause ανακάλυψε ότι οι εφαρμογές iPhone μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση στις δυνατότητες του τηλεφώνου από ό, τι πιστεύουν οι χρήστες.

Εάν μια εφαρμογή iOS έχει άδεια πρόσβασης στην κάμερα του iPhone, επιτρέπεται η χρήση της κάμερας για την καταγραφή του χρήστη οποτεδήποτε η εφαρμογή βρίσκεται στο προσκήνιο, ακόμα μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο χωρίς ειδοποίηση του χρήστη και μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο που συλλαμβάνει αμέσως.

Επιπλέον, ο Krause εξήγησε ότι οι εφαρμογές με πρόσβαση στην κάμερα μπορούν επίσης να εκτελούν αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο, για να ανιχνεύσουν χαρακτηριστικά ή εκφράσεις του προσώπου.

Ο Krause δημιούργησε μια απόδειξη της έννοιας της εφαρμογής iOS, η οποία έδειξε ότι η εφαρμογή έλαβε πλήρεις άδειες της συστοιχίας φωτογραφικών μηχανών μετά από το να ζητήσει από τον χρήστη να τραβήξει μια φωτογραφία. Από εκεί, η εφαρμογή θα μπορούσε κρυφά να τραβήξει φωτογραφίες του χρήστη χωρίς γνώση του και να το μεταφορτώσει σε έναν ψεύτικο ιστότοπο κοινωνικών μέσων χωρίς ρητή άδεια.

Όλα αυτά αυξάνουν τη δυνατότητα να παραβιάζουν πραγματικά το απόρρητο ενός χρήστη του iPhone.








Περισσότερα: techfreaks
Φώτο: Digital Life

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου