Στέργιος Αποστολίνας: Αποκλειστική συνέντευξη στον δορυφόρο


Ο Στέργιος Αποστολίνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγαλύτερο παιδί από τα δυο της οικογενειας, έδειξε από μικρός την αγάπη του για την τέχνη της υποκριτικής. Η πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι ήταν με την Νίκη Τριανταφυλλιδη στο έργο του Ευγένιου Σβαρτς, «Τα δυο σφεντάμια». Ακολούθησαν «Ο ρινόκερος» του Ιονέσκο, «Ο έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ, «Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ίψεν και πολλές άλλες παραστάσεις.

Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές ,όπως στα «Σκονισμένα σύννεφα», «Πάτερ ημών», «Εμείς κι εμείς», « Οι δικηγόροι της Αθήνας». Έγινε περισσότερο γνωστός από την συμμετοχή του στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή».

Εμείς κάναμε μια κουβέντα μαζί του…


Στέργιε από πότε άρχισες να ασχολείσαι με την υποκριτική;

Από το 1994, βγάλε άκρη...(γέλια)


Η πρώτη σου επαφή;

Το ντεμπούτο μου το έκανα δίπλα στην Νίκη Τριανταφυλιδη σε ένα έργο του Ευγένιου Σβαρτς. Έκανε οντισιόν για την παράσταση της και ξεκινάμε ένας ουλαμός δεκαπέντε ατόμων, να πάμε στην ακρόαση. Καταλαβαίνεις την αγωνία του νέου ηθοποιού,σε συνδυασμό με περίσσεια άνεση, διότι ειμαστε και ψώνια!(γέλια) Εκεί συναντάμε αλλά διακόσια πενήντα άτομα περίπου, σύνηθες τότε στις ακροάσεις. Δεν ξέρω πως είναι σήμερα,σίγουρα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.  Πρώτη μου αντίδραση. «Ναι σιγά...απ όλους εμάς,θα πάρει εμένα η Τριανταφυλλιδη!» Στο μυαλό μου ,την είχα μια νέα Κατίνα Παξινού! Εξαιρετικό ταλέντο. Ένα πλάσμα που μπορούσε να μεταμορφωθεί επί σκηνής σε όποιο ρόλο ήθελε με τέτοια ευκολία,που δεν μπορούσες να καταλάβεις αν ήταν γυναίκα,αερικό,νέα,γριά...ήταν απλά ξεχωριστή! Μπαίνω λοιπόν με ύφος πρωταγωνιστή, ελαφρώς σνομπ και δήθεν...πεπεισμένος ότι δεν έχω καμία πιθανότητα, αλλά το στυλ το είχα!(γέλια) Η τύχη όμως ήταν με το μέρος μου.


Καλύτερη και χειρότερη δουλειά;

Σε όλες τις δουλειές πέρασα καλά. Είναι και ο χαρακτήρας μου έτσι. Δεν μου αρέσουν τα προβλήματα στην δουλειά, «βγαίνουν» στην σκηνή. Έχουμε κάτι; το λύνουμε εκείνη την στιγμή και πάμε παρακάτω


Τι ρόλο θα ήθελες να κάνεις που δεν έχεις παίξει ακόμα;

Εχω παίξει τον γιο,τον σύζυγο,αλλά πατέρα όχι ακόμα! Πάντα μικρόδειχνα. Τώρα άνετα!(γέλια)


Άρα τα μελλοντικά σου σχέδια, περιλαμβάνουν ρόλους που δεν έχεις παίξει

Υπάρχουν ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω. Επειδή δεν έτυχε ή είχα κλείσει κάπου αλλού ή δεν μπορούσα να συνδυάσω την μια δουλειά με την άλλη και διάφοροι άλλοι παράγοντες. Ενδεχομένως να μου δοθεί η ευκαιρία. 


Σαν έμπειρος καλλιτέχνης, τι θα συμβούλευες τους νέους που ξεκινάνε τώρα;

Δύσκολος ο δρόμος,αλλά  δεν θα απέτρεπα κανέναν! Το θέατρο είναι μαγεία. Είναι παιδεία. Είναι αλήθεια. Όταν ξεκίνησα,καινούργιος στον χώρο,η Μαρία Μαρτίκα που συνεργαζόμασταν τότε σε μια τηλεοπτική σειρά,μου είχε πει μεταξύ άλλων: «...αφού σου αρέσει το θέατρο ,καλά έκανες και το ακολούθησες. Όμως, χρειάζεσαι μεγάλο συκώτι για να αντέχεις! Προμηθέας!» Τότε δεν κατάλαβα γιατί, εκ των υστέρων όμως το συνειδητοποίησα! (Γέλια)


Σήμερα βλέπουμε πολλά ριάλι τι επιβίωσης. Θα δήλωνες συμμετοχή;

Ούτε καν! Δεν αντέχω! Θα χρησιμοποιήσω μια σημερινή έκφραση, πολύ viral! Κατά καιρούς έχουμε δει ριάλιτι, που αν τα επαναλάμβαναν σήμερα η τηλεθέαση θα έπιανε πάτο. Δεν υποτιμώ αυτούς που συμμετέχουν, ίσα ίσα,απλά εγώ δεν θα μπορούσα. Είμαι καλοπερασάκιας! Όχι δεν θα δήλωνα συμμετοχή.


Τηλεόραση η θέατρο;

Θέατρο! Μου αρέσει η τηλεόραση,τον αγαπώ τον φακό,όσο ναρκισσιστικό κι αν ακούγεται αυτό, αλλά η δουλειά μας είναι στην σκηνή. Μόνο εκεί μπορείς να αποδείξεις. Η μόνη που δεν θα σε προδώσει ποτέ! Ωραία η τηλεόραση ,για να βγάλεις χρήματα. Κακά τα ψέματα . Κάποιοι,κάποτε, ζήσαμε από αυτήν.


Που σε συναντάμε τον τελευταίο καιρό;

Θεατρικά; στο σπίτι μου!(γέλια)Περιμένω τον ρόλο που λέγαμε!(γέλια) Κοίτα, αυτήν την περίοδο δεν είμαι σε κάποιο θέατρο. Ωστόσο,ανήκω σε μια θεατρική ομάδα. Είμαστε τέσσερις ηθοποιοί της γενιάς μου και κατά καιρούς ανεβάζουμε παραστάσεις. Το μεράκι μας,η αγάπη μας,το ψώνιο μας,παρ’ το όπως θες. Εμείς περνάμε καλά.  Κατά τα άλλα εργάζομαι στο αεροδρόμιο..

Στέργιο σε ευχαριστούμε πολύ. καλή συνέχεια σε ότι και να κάνεις... 



Παρακάτω δείτε υλικό του ηθοποιού Στέργιου Αποστολίνα:









www.parianna.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου