Μακελειό στο Λας Βέγκας: 50 νεκροί, 406 τραυματίες! Ανέλαβε την ευθύνη το ΙΚ


Μία από τις πλέον φονικές επιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country στο Λας Βέγκας.

Ο αιματηρός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς και 406 τραυματίες κατά την ένοπλη επίθεση κατά του πλήθους.

Νεκρός ωστόσο έπεσε και ο δράστης ο οποίος κατα πάσα πιθανότητα αυτοκτόνησε μετά το αιματηρό επεισόδιο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

Σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

Οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων επιβεβαιώνονται, καθώς πολλοί είναι οι τραυματίες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας συνδέεται με κάποια διεθνή τζιχαντιστική οργάνωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε στο Reuters ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.




Περισσότερα: altsantiri
Φώτο: NewsIt

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου