Βίτσας: Έρχεται νεό σχέδιο ανασυγκρότησης του στρατεύματος


Ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας προαναγγέλλει, ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης του στρατεύματος.

«Η βάση αυτού του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι να δημιουργήσουμε τον πιο σύγχρονο στρατό και διαθεσιμότητα δυνάμεων εκεί που πιθανολογούμε τις απειλές. Από την άποψη του εξοπλισμού, επιδίωξη είναι το πώς θα μπορούμε να συντηρούμε και να αναβαθμίζουμε με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον υλικό και ποιες στοχευμένες αγορές πρέπει να κάνουμε. 

Ένα άλλο κομμάτι αφορά στο πώς θα ενισχύσουμε την αμυντική μας βιομηχανία και το εξαγωγικό της κομμάτι», αναφέρει ο κ. Βίτσας σε σημερινή του συνέντευξη, στην "Νέα Σελίδα".


Έρχονται σοβαρές εξελίξεις και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ακόμα, απαντώντας στην ερώτηση για το εάν το υπουργείο του θα ανταποκριθεί στη δράση του υπουργείου Οικονομικών spending review για τον περιορισμό των δαπανών των υπουργείων ο κ. Βίτσας τονίζει ότι το υπουργείο 'Αμυνας «θα ανταποκριθεί στο καθήκον του καλύτερα και από τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών», ενώ προαναγγέλλει «σοβαρές εξελίξεις» για τα ναυπηγεία της χώρας. Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση «ότι θα υπάρξει επενδυτής για το Νεώριο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρώτου διαιτητικού δικαστηρίου για τον Σκαραμαγκά και θα επιλυθεί το ιδιοκτησιακό των Ναυπηγείων Ελευσίνας».


Περισσότερα: πηγή
Φώτο: στρατιωτικα θεματα... επ ωμου
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου