Μίλτος Ιωαννίδης: Ένα Σαλονικιότικο αστέρι: Δεν θα ξανά πήγαινα σε talent show. Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Τον γνωρίσαμε μέσα από το the voice. Νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης που έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα που τον γνωρίσαμε καθώς πέρα από το μεγάλο του ταλέντο μάθαμε  και εμείς και η ίδια η Έλενα Παπαρίζου on air ότι έχει γράψει για την ίδια την Έλενα Παπαρίζου. 

Μίλτος Ιωαννίδης. Εμφάνιση στο The voice



Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης και με την μουσική στο αίμα του από μικρός, ήρθε για να μας δείξει ότι η μουσική υπάρχει και ζει μέσα μας, μέσα από τους δικούς του στοίχους.

Τον βρήκαμε και κάναμε μαζί του μια κουβέντα με ουσία


Μίλτο πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μουσική;

15 χρόνια


Πως και ασχολήθηκες με την μουσική;

Το είχα μέσα μου καταρχάς, πάντα υπήρχε στις φλέβες μου, απλά εγώ ασχολούμουν και με τον αθλητισμό επαγγελματικά, έπαιζα μπάσκετ. Μου δόθηκε η ευκαιρία γιατί ντρεπόμουν όπως όλα τα παιδιά, η αδελφή μου που είναι 4,5 χρόνια μικρότερη τραγουδούσε, οπότε κάναμε μια συναυλία με το ωδείο τότε και έτσι πήρα και εγώ την πρωτοβουλία και λέω του πατέρα μου ότι θέλω να πω δυο τραγούδια δικά μου. Δεν με είχε ακούσει κάνεις να τραγουδάω ποτέ, ούτε οι γονείς μου, πήγαμε σπίτι πήραμε την κιθάρα μου και ανέβηκα στην σκηνή.


Λίγο πολύ όλοι ντρεπόμαστε στην αρχή

Ε βέβαια, φοβάσαι άμα σου αρέσει η φωνή σου, άμα σου αρέσουν αυτά που γράφεις, είσαι διστακτικός. Στην μουσική σκηνή Πλατώ έγινε αυτό. Τώρα έχει κλείσει, έχουν περάσει όλοι οι έντεχνοι μεγάλοι καλλιτέχνες,  Παπάζογλου, Λιδάκης 


Είσαι 15 χρόνια στον χώρο. Έχει τύχη να ζοριστείς τόσο που να θες να πεις ως εδώ;

Έχω φτάσει σε σημείο να σκεφτώ δε αντέχω άλλο να συνεχίσω, αλλά συνήθως όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, εκείνη την στιγμή το λες αλλά ξανά σηκώνεσαι, συνεχίζεις και λες ως εδώ δε θα το βάλω κάτω στην δυσκολία αυτή.


The voice. Πως βίωσες αυτή την εμπειρία;

Ήτανε μια όμορφη εμπειρία, με την έννοια ότι γνωρίζεις διάφορους  ανθρώπους, από άλλες πόλεις με διαφορετική ιδιοσυγκρασία καλλιτέχνες διάφορους. Δεν μου έκανε εντύπωση κάτι άλλο γιατί τον χώρο τον γνώριζα και πριν. Είχα μια προϋπηρεσία 15 ετών. Ένιωσα σαν να ήμουν σπίτι μου, δεν ένιωσα να είμαι σε ένα ξένο σώμα, ήταν μια πολύ ωραία στιγμή στην ζωή μου.


Δεν είχες καθόλου άγχος πάντως 

Όχι κανένα άγχος, ήμουν κατασταλαγμένος όταν το έκανα, ήξερα γιατί το έκανα και ήξερα τι ήθελα να αποσκοπήσω από αυτό.


Θα ξαναδοκίμαζες κάτι αντίστοιχο;

Όχι σε καμία περίπτωση. Είναι κάτι το όποιο το κάνεις μια φορά, Δεν υπάρχει λόγος, δεν κερδίζω κάτι καλλιτεχνικά από αυτό , ήθελα μια ώρα δημοσιότητας, να μάθει ο κόσμος το βιογραφικό μου. Δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα άλλο.  


Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Σίγουρα ετοιμάζω κάτι δικό μου, τώρα κοντά καινούριο κομμάτι, έρχονται κομμάτια από καταξιωμένους τραγουδιστές σιγά σιγά που έχω γράψει εγώ. Ετοιμάζω ένα στούντιο καινούριο, μεγάλο, ένας χώρος διαφορετικός ο οποίος θα λειτουργεί και σαν μουσικό εργαστήρι, θα είναι χώρος σεμιναρίων από ανθρώπους του χώρου και βέβαια θα είναι και στούντιο παραγωγής και ενορχήστρωσης, ετοιμάζω και ένα πολυπλεκτικό cd στο οποίο θα τραγουδήσουν μεγάλοι τραγουδιστές της έντεχνης σκηνής.


Που σε συναντάμε σήμερα Μίλτο;

Αυτή την στιγμή είμαι Θεσσαλονίκη και εμφανίζομαι σε διάφορα μαγαζιά κάνοντας live. Πλέων είναι ο μόνος τρόπος για να δείξεις την δουλειά σου, γιατί τα μαγαζιά λίγο πολύ ξέρουμε ότι έχουν ψιλό πεθάνει από την άποψη ότι ένα δυο μαγαζιά έχει η κάθε πόλη και τα μεροκάματα δεν είναι πολλά άρα καλύτερα είναι να κινείσαι με live για να αποκτήσεις το δικό σου κοινό, αυτή την στιγμή αυτό κάνω, liveακια στην Θεσσαλονίκη, καμιά περιφέρεια εδώ κοντά. 


Τελευταίες σου δουλειές;

Τελευταίες μου δουλειές είναι του Βασίλη Καρρά το Ένα θύμα και η Αστροφεγγιά και της Έλενας Παπαρίζου το Επιτέλους μόνη και είναι και δυο κυπριακά που είχαμε βγάλει πέρυσι και είχαν βγει στην εκπομπή στην υγειά μας στην τελευταία εκπομπή με τον Παντελίδη τα Χριστούγεννα, ξεκίνησε με αυτά τα δυο τραγούδια μου αυτή η εκπομπή. Το Γη ηρώων και το Άγνωστος στρατιώτης, είναι για την Κύπρο γραμμένα στον αγώνα του 59 ενάντια των Άγγλων.

Μίλτο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. Κάθε επιτυχία σου εύχεται η συντακτική ομάδα του Δορυφόρου σε ότι και αν κάνεις.

Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια κομμάτια από την δουλειά του Μίλτου Ιωαννίδη.

Γη ηρώων και Άγνωστος Στρατιώτης. Μουσική : Μίλτος Ιωαννίδης Στίχοι : Γιώργος Πηλιανίδης. Ερμηνεία Βασίλης Καρράς



Λάθος. Στοίχοι, Ερμηνεία Μίλτος Ιωαννίδης



Επιτέλους μόνη. Μουσική: Μίλτος Ιωαννίδης ερμηνεία Έλενα Παπαρίζου





About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου