Έρχεται το εμβόλιο κατά της ακμής;


Εάν είσαι από εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν με την ακμή τους κατά την εφηβεία, αλλά ακόμα και σήμερα δέκα χρόνια μετά τα σπυράκια συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο, τότε σίγουρα αυτά είναι καλά νέα για σένα.

Έχεις δοκιμάσει, φυσικά, τα πάντα: Από φαρμακευτική αγωγή μέχρι σπιτικές συνταγές, όμως, το πρόβλημα της ακμής σου συνεχίζει να σε ταλαιπωρεί, χωρίς να θέλει να εξαφανιστεί μια και καλή απ’ τη ζωή σου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου θα έχεις σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε μια μόνιμη κι αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής.

Οι ελπίδες μας αναπτερώνονται αφού τα νέα απ’ τις ΗΠΑ είναι θετικά! Οι επιστήμονες απ’ το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο εργάζονται στην κατεύθυνση του να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο κατά της ακμής.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Eric C. Huang, δηλώνει:

«Η ακμή προκαλείται, εν μέρει, από τα βακτήρια P., τα οποία μας συντροφεύουν σ’ όλη μας τη ζωή. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο εμβόλιο εναντίον αυτών των βακτηρίων, καθώς κατά κάποιο τρόπο είναι καλά για τον οργανισμό. Ωστόσο, βρέθηκε ένα αντίσωμα σε μια τοξική πρωτεΐνη των εν λόγω βακτηρίων. Η εν λόγω τοξική πρωτεΐνη εκκρίνεται στο δέρμα και σχετίζεται με την φλεγμονή που οδηγεί στην ακμή».

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το εμβόλιο βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και έτσι θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια, οπότε κάνε υπομονή μέχρι τότε και ακολούθα τις εναλλακτικές λύσεις για να εξαφανίσεις την ακμή απ’ το πρόσωπό σου.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου