Κουβανός χρησιμοποιεί προφυλακτικά και εξωτικά φρούτα για να φτιάξει ποικιλία κρασιού


Ο λόγος για τον Ορέστες Εστέβεζ, ο οποίος γεμίζει τις γυάλινες μπουκάλες με καρπούς, τζίντζερ και ιβίσκο και στη συνέχεια τοποθετεί ένα προφυλακτικό στο στόμιο κάθε μπουκάλας προκειμένου να εφαρμόσει την ασυνήθιστη διαδικασία παραγωγής κρασιού, σε μία χώρα που φημίζεται για την παραγωγή ρουμιού.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, το οινοποιείο «El Canal» έχει γίνει μία αναπτυσσόμενη επιχείρηση που κάθε χρόνο παράγει χιλιάδες λίτρα κρασιού, με γεύση γκουάβα, κάρδαμου και παντζαριού.


Ο 65χρονος Εστέβεζ φτιάχνει κρασί εδώ και δεκαετίες. Μετά από μία επαγγελματική σταδιοδρομία στον στρατό και σε υπηρεσίες ασφαλείας, νομιμοποίησε την επιχείρησή του και άνοιξε ένα οινοποιείο, το 2000.


Στην επιχείρηση εργάζονται τόσο η σύζυγος όσο και ο γιος του και παρότι το κύριο συστατικό του κρασιού είναι καρποί από την Κούβα, ο Στέβεζ έχει προσθέσει γεύσεις που περιλαμβάνουν τροπικά φρούτα και λαχανικά, σχεδόν από κάθε ποικιλία.


«Η τοποθέτηση προφυλακτικών σε μία μπουκάλα είναι ίδια με αυτή που κάνει ένας άνδρας. Στέκεται όρθιο, το κρασί είναι έτοιμο και μετά η διαδικασία ολοκληρώνεται», αναφέρει ο 65χρονος.
Όπως λέει, απαιτείται ένας μήνας έως 45 ημέρες για να παράξει ένα μπουκάλι με κρασί. Κατά μέσο όρο, πουλάει 50 μπουκάλια την ημέρα έναντι 10 κουβανικών πέσος (40 σεντς) το καθένα.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου