Αγωνία για τον Τζορτζ Μπους! Ξανά στο νοσοκομείο με πνευμονία


Για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών μηνών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος νοσηλεύεται με πνευμονία. Ένας βήχας που δεν έλεγε να σταματήσει, τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Ο 92χρονος Μπους μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο Houston Methodist στο Χιούστον του Τέξας λόγω ελαφράς μορφής πνευμονίας. «Θα τα πάει μια χαρά» έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες ο εκπρόσωπός του Τζιμ Μακ Γκράθ.

Ο Μπους ταλαιπωρούνταν από έναν επίμονο βήχα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μπει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. «Αποδείχθηκε αργότερα ότι είχε μια ελαφράς μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίστηκε και έχει επιλυθεί», τόνισε σε δήλωση ο Μακ Γκράθ, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος Μπους χαίρει πολύ καλής διάθεσης και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση ενώ ανακτά τις δυνάμεις του».

Ο Μπους, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός πρώην πρόεδρος, εξέτισε μια μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο, από το 1989 έως το 1992. Είναι ο πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, ο οποίος είναι 70 ετών και έμεινε στο Λευκό Οίκο από το 2001 έως το 2008, και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος ήταν μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία.

Ο πρεσβύτερος Μπους, ήταν επίσης αντιπρόεδρος κατά τις δύο θητείες του Ρόναλντ Ρήγκαν, και ηττήθηκε στην προσπάθεια επανεκλογής του ως πρόεδρος από τον δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον το 1992.

Ο Μπους είναι παντρεμένος με την 91χρονη Μπάρμπαρα Μπους, η οποία έχει επίσης νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Houston Methodist, αλλά για βρογχίτιδα. Τον Ιανουάριο φέτος το ζεύγος γιόρτασε την 72η επέτειο γάμου τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου