Νέο επεισόδια στα Ίμια - Στα 2 μέτρα ελληνικό με τουρκικό σκάφος


Τουρκικά ΜΜΕ "ανακάλυψαν" ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο την περασμένη Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων, κάνοντας λόγο παράλληλα για ένταση που κράτησε επί αρκετή ώρα, μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ ενδεικτικά παραθέτουν και σχετικό video-ντοκουμέντο. 

Παραταύτα, στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιγραφές απεδείχθη ότι τα videos που προβάλονταν από ΜΜΕ ερντογανικά φερέφωνα, δεν ήταν τίποτα άλλο από άσχημα μονταρισμένα πλάνα, καθώς την τελευταία φορά οι Τούρκοι στάθηκαν πολύ απρόσεχτοι, εμφανίζοντας στα πλάνα και σπίτια(!) πάνω στα Ίμια. Όπως εξάλλου καταλήγει κάθε παρόμοιο επεισόδιο το  τουρκικό σκάφος κατεδίωξε το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατευθυνόταν προς τα Ίμια. 

Όπως αναφέρουν σχετικά τα τουρκικά ΜΜΕ το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής τελώντας σε ενεργή επιφυλακή μπροστά από την Καλόλιμνο, άρχισε να διαγράφει πορεία δύο μίλια στα ανοιχτά του νησιού Τσαβούς, Φανάρι κατά την ελληνική του ονομασία, ενώ αργότερα το ελληνικό σκάφος έστρεψε με κατεύθυνση κατευθείαν προς τα Ίμια. 

Τότε όπως περιγράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό λιμενικό αποφάσισε να καταδιώξει το ελληνικό σκάφος, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να το απομακρύνουν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται τα δύο σκάφη κατόπιν επικίνδυνων ελιγμών έφτασαν να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 2 μέτρων το ένα από το άλλο. Εν συνεχεία και σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές καταγραφές του επεισοδίου, το ελληνικό σκάφος αποπειράθηκε να λάβει θέση έμπροσθεν των δύο βραχονησίδων των Ιμίων με το τουρκικό σκάφος να το παρεμποδίζει στην προσπάθειά του αυτή. 

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα ΥΠΑΜ με Τούρκο στρατιωτικό ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, με τον ΥΠΑΜ να του απαντά σε άπταιστη τουρκική "άι σιχτίρ", όταν ο Τούρκος ελεγκτής επέμεινε ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα ΥΠΑΜ πετούσε εντός τουρκικού εναερίου χώρου! Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ τη Μεγάλη Πέμπτη στην Καλόλιμνο με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, όπου ο κ. Καμμένος πήγε στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι προς επιθεώρηση των φρουρών.



Πηγή: NewsIt

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου