Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 και 15 λεπτά από την Πέμπτη


«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την επίσημη παράδοση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, με τη λειτουργία των νέων σηράγγων των Τεμπών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, να ρίχνουν «αυλαία» την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απριλίου. Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Απριλίου, προγραμματίζονται τα εγκαίνια παράδοσης της Ολυμπίας Οδού, στον νέο οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών. 

Στις επόμενες ημέρες και με την επίσημη παράδοση του τμήματος που περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ. αλλά και τις δύο άλλες (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα) η χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης μειώνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τα έργα που ξεκίνησαν πριν από 45 και πλέον χρόνια. 


Το έργο θεωρείται εντυπωσιακό από τεχνικής άποψης, καθώς οι 3 μεγάλες Σήραγγες αντικαθιστούν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα. Το τμήμα κατασκευής περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, ενώ οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η σήραγγα των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου