Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2



Ο Ολυμπιακός πέρασε... ξεκούραστα από την Κέρκυρα, με τα γκολ των Φορτούνη και Μάριν (0-2) και πλέον μετράει αντίστροφα ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αφού χρειάζεται ακόμη μια νίκη. Στις 100 νίκες ο Λεμονής!  



Ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του έκανε το 2 στα 2 με νίκη στην Κέρκυρα και συνεχίζει στον... δρόμο για το 7ο σερί πρωτάθλημα και τον τίτλο Νο44. Στις 100 νίκες στο πρωτάθλημα ο Λεμονής! Σκόρερ οι Φορτούνης και Μάριν και πολύ καλό ματς από Σεμπά, Ρομαό, Καμπιάσο και Κουτζαβασίλης ο διακριθέντες. Φώναξαν για οφσάιντ στην φάση του 0-2 οι Φαίακες.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τους Φαίακες ο Κουτζαβασίλης ήταν κίπερ και τετράδα άμυνας με Γκόμες, Βενέτη, Ιωάννου και Ζαραδούκα. Κέντρο με Νίκιτς και Σιόντη, ο Ντιόγο πίσω από τον φορ Τουράμ και στα... φτερά οι Γεωργίου και Κόντος.

ΜΕ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ

Όπως αναμενόταν ο Λεμονής έδωσε θέση βασικού πάλι σε Μάριν και εμπιστεύθηκε και Καρντόσο. Η αρχική διάταξη Ολυμπιακού με Κέρκυρα: Κίπερ ο Καπίνο, Μποτία και Ντα Κόστα οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Φιγκέϊρας και αριστερά ο Ντε Λα Μπέγια. Άξονας με Ρομαό και Καμπιάσο, επιτελικός ο Φορτούνης, οι δύο εξτρέμ οι Μάριν και Σεμπά και φορ ο Καρντόσο.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Στο α' μέρος για περίπου 15 και πλέον λεπτά φάση σοβαρή δεν υπήρχε. Μόνο ένα σουτ του Καμπιάσο στο 5ο λεπτό. Ο Μάριν όμως με τον Σεμπά και τον Φορτούνη πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Στο 20ό λεπτό ήρθε το 0-1. Βαθιά μπαλιά Ντα Κόστα σε Σεμπά, που... έσπασε την μπάλα σε Φορτούνη και αυτός με πολύ καλο τελείωμα έκανε το 0-1. Ακολούθησε στο 28' δοκάρι από προσπάθεια του Φορτούνη και απόκρουση του Κουτζαβασίλη και άλλες φάσεις από τους Πειραιώτες όπως το χαμένο τετ α τετ του Μάριν στο 37'. Στο 42ο είχε και άλλη φάση και ο Καμπιάσο με διώξιμο του αντίπαλου κίπερ σε 2ο χρόνο και ενώ η μπάλα μπορεί να βρήκε και στο δοκάρι.

ΞΑΝΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην επανάληψη ξανά ο Ολυμπιακός είχε φάσεις για γκολ και όχι λίγες. Όπως στο 56' το σουτ του Σεμπά και στο 57' ένα καλό σουτ εκτός περιοχής ο Καρντόσο. Το τέμπο του ματς και του Ολυμπιακού έπεσε κάπως. Η Κέρκυρα βλέποντας το 0-1 να μένει επιχείρησε να κάνει το 1-1 και έβγαλε φάση με σουτ του Τουράμ στο 67'. Στην συνέχεια υπηρξε ωραία κίνηση Φορτούνη και καλή επέμβαση Κουτζαβασίλη και προσπάθεια Κόντου έξω.

ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝ

Στο 78' ο Μάριν βρήκε και αυτός δίχτυα μετά από πολύ καλή συνεργασία με Ανσαριφάρντ και κοντινό πλασέ. Έτσι... κλείδωσε και τυπικά το ματς υπέρ του Ολυμπιακού, με την Κέρκυρα έτσι και αλλιώς να μην μπορεί να απειλήσει επαρκώς. Λίγο μετά το 0-2 η Κέρκυρα είχε μεγάλη φάση για το 1-2 αλλά πρώτα ο Ρομαό και μετά ο Καπίνο... καθάρισαν την φάση. Στο 89' ο Φορτούνης είχε χαμένο τετ α τετ.

MVP: Εύκολες οι επιλογές εδώ. Οι Μάριν και Φορτούνης μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία. Πολύ μεγάλη δημιουργική και επιθετική βοήθεια ο πρώτος και γκολ στο α' μέρος ο δεύτερος. Ο Μάριν κάνει το 0-2 στην επανάληψη. 

Από την Κέρκυρα μπαίνει ο κίπερ της για τις αρκετές αποκρούσεις που έχει κάνει στο ματς. Κυρίως πάντως ο Μάριν μπαίνει σε πρώτο πλάνο εδώ.

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου