Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 0-0



Με σεμιναριακή άμυνα, μέταλλο νικητή και ιταλική φινέτσα, η Γιουβέντους έσβησε την Μπάρτσα και πέρασε στα ημιτελικά για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια. Δεν μπορούσαν Μέσι και Μπλαουγκράνα.



Στο ημίχρονο το θέμα ουσιαστικά είχε λήξει. Δεν υπήρχε κάτι να κουβεντιάσουμε, κάποια απορία περί πρόκρισης αναπάντητη. Η Μπαρτσελόνα είχε μπροστά της 45 λεπτά για να βάλει τρία γκολ σε μία άμυνα που στα προηγούμενα 865 λεπτά στη φετινή διοργάνωση είχε δεχτεί μόλις δύο. Τελικά δεν της έβαλε κανένα. Η Γιουβέντους κράτησε σχετικά εύκολα το 0-0. Εβγαλε όλο το ανασταλτικό ιταλικό DNA της, το συνδύασε με την επιθετική φινέτσα που είχε μοστράρει στην πασαρέλα του Τορίνο και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην τριετία και έβδομη στην ιστορία της στο Champions League (1η ιταλική ομάδα).

Οι Μπλαουγκράνα ήθελαν να κάνουν ό,τι και στην Παρί, αλλά μπροστά τους υπήρχε μία πολύ βαριά φανέλα και ένα διαφορετικό μέταλλο που δεν μπορούσαν να λυγίσουν με τίποτα. Οσες όμορφες ντρίμπλες και αν σκάρωνε ο Νεϊμάρ, όση κατοχή μπάλας και αν είχε η ομάδα, το τείχος δεν γκρεμιζόταν. Υπήρχε πολύ άγχος και αυτό ήταν ξεκάθαρο από τις πρώτες στιγμές, τα πρώτα τελειώματα που ήταν βιαστικά και άστοχα. Και ο Λιονέλ Μέσι χωρίς καθαρό μυαλό δεν βοηθούσε αντίστοιχα του μεγαλείου του.

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου