Κυριακάτικα πρωινά Yoga στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας 23/03/2014 - 06/04/2014


Στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα πρωτότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο “YOGA, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ: ΚΥΡΙΑΚΙΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ YOGA ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ”. Υπεύθυνη για την διεξαγωγή του Προγράμματος ήταν η διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας κ. Δέσποινα Ζερνιώτη σε συνεργασία με την κ. Sophie Andrée, Satyananda Yoga Instructor & Reiki Master.

Το Πρόγραμμα απευθύνονταν σε παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, έτσι ώστε μέσα από τις ασκήσεις Yoga να μπορέσουν να εξελίξουν τις μουσικές τους δεξιότητες, πραγματοποιήθηκε σε τρεις αυτοτελείς συνεδρίες,στο χώρο του Μουσείου και αφορούσε μαθητές ηλικίας 12-15 ετών.

 Την Κυριακή 23 Μαρτίου συμμετείχαν μαθητές της Φιλαρμονικής  Ένωσης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Την  Κυριακή 30 Μαρτίου συμμετείχαν μαθητές της Φιλαρμονικής Εταιρίας ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ και την Κυριακή 6 Απριλίου συμμετείχαν μαθητές του Ωδείου Κέρκυρας.

 Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιελάμβανε μία σύντομη ξενάγηση στην ινδική πτέρυγα του Μουσείου, ασκήσεις YOGΑ, ινδική μουσική και ινδικό κέρασμα με την ευγενική χορηγία του Εστιατορίου ΑΙΓΛΗ-ΛΙΣΤΟΝ.

 Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 50 μικροί μουσικοί.

Από το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας συμμετείχε ο αρχαιολόγος Χριστόπουλος Κωνσταντίνος.


Πηγή: matk.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου