Η συγκλονιστική ιστορία του Charlie! Έχουν 1 μήνα να σώσουν το άρρωστο μωράκι τους


Σε μια από τις πιο θλιβερές υποθέσεις, οι δικαστές έδωσαν στους γονείς του μικρού Charlie ένα μήνα για να αποδείξουν πως το άρρωστο μωράκι τους μπορεί να κρατηθεί στη ζωή ενάντια στις επιθυμίες των γιατρών.

Οι γονείς του 7 μηνών Charlie Chris Gard και Connie Yates δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο για να σώσουν το αγοράκι τους που πάσχει από μια σπάνια πάθηση και πιστεύεται ότι αποτελεί τη 16η περίπτωση με τη γενετική αυτή πάθηση.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως θα πρέπει να τραβηχτεί η πρίζα των μηχανημάτων και να αφήσουν το μωράκι να πεθάνει με αξιοπρέπεια, με Ανώτατο Δικαστήριο να δίνει στους γονείς ένα μήνα να αποδείξουν ότι πρέπει να κρατηθεί στη ζωή ενάντια στις επιθυμίες των γιατρών.

Οι γονείς ζήτησαν σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο την άδεια να ξεκινήσουν μια πρωτοποριακή θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντί να αφήσουν το μωράκι τους να πεθάνει. Ο δικαστής επισήμανε πως είναι μια από τις πιο λυπηρές υποθέσεις που έχει έρθει ενώπιον του Δικαστηρίου και όρισε τελική δικάσιμο για τις 3 Απριλίου.

"Οι γονείς πιστεύουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα θεραπείας σε νοσοκομείο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα", τόνισε ο δικαστής, σημειώνοντας πως οι Αμερικανοί γιατροί θα κληθούν να επιχειρήσουν να θεραπεύσουν τον μικρό Charlie. Οι γιατροί στο Great Ormond Street όμως ανέφεραν στο δικαστήριο πως κάθε μέρα που περνά και παραμένει ο μικρός Charlie ζωντανός δεν είναι προς συμφέρον του. Υποστήριξαν πως θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα ώστε να πεθάνει με αξιοπρέπεια μέχρι το Πάσχα.

Η δικηγόρος της οικογένειας απάντησε λέγοντας πως οι γονείς πιστεύουν ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι το νοσοκομείο. "Θέλω μόνο να ξεκινήσω λέγοντας πόσο σας συμπονώ", τόνισε ο δικαστής, υποστηρίζοντας πως όσα περνάνε είναι φοβερά και πως θα ασχοληθεί με την υπόθεσή τους το συντομότερο δυνατό.

Οι γονείς του μικρού Charlie προσπαθούν απεγνωσμένα να συγκεντρώσουν 1,2 εκατομμύρια λίρες για να σώσουν τη ζωή του μικρού γιου τους, με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής να αγγίζουν τις 107.000 λίρες. "Αγαπάμε το παιδί μας με όλη μας την ύπαρξη και θέλουμε αυτό που είναι καλύτερο για αυτόν. Είναι σαν να έχει καταδικαστεί ο Charlie σε θάνατο", σημείωσε η 31χρονη μητέρα του Connie Yates.

Ο 7 μηνών Charlie έχει μια σπάνια κληρονομική ασθένεια γνωστή ως MDDS και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Great Ormond Street Hospital στο Λονδίνο, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως θα πρέπει να βγει από τα μηχανήματα υποστήριξης ζωής και να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

Πηγή: Dailymail

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου