Λουτρό αίματος για το χρυσάφι


Σοκ με 46χρονο που σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε τετραμελή οικογένεια στη Γαλλία επειδή θεώρησε ότι τον αδίκησαν στην κληρονομιά

Το μυστήριο της εξαφάνισης τετραμελούς οικογένειας που απασχολούσε εδώ και 15 μέρες τη γαλλική κοινή γνώμη λύθηκε με την ομολογία συγγενούς που, τυφλωμένος από την -κατά τη γνώμη του- αδικία στη μοιρασιά του κληρονομημένου χρυσού, τη σκότωσε και στη συνέχεια την τεμάχισε και την έκαψε.

Ο Πασκάλ Τροαντέκ και η σύζυγός του Μπριζίτ, 49 ετών ετών, καθώς και ο 21χρονος γιος τους Σεμπαστιάν και η 18χρονη κόρη τους Σαρλότ εξαφανίστηκαν στις 16 Φεβρουαρίου. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία της Ναντ ανέκρινε την αδερφή του Τροαντέκ και τον πρώην σύζυγό της, ωστόσο προχώρησε στη σύλληψή τους μόλις την Κυριακή. Ο Ιμπέρ Καουισέν παραδέχθηκε ότι σκότωσε και τους τέσσερις κατά τη διάρκεια καβγά για τη μοιρασιά χρυσών ράβδων και νομισμάτων.

Προηγουμένως, στις εκτενείς έρευνες που είχαν κάνει οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας, είχαν εντοπίσει ίχνη αίματος που ανήκαν στον Σεμπαστιάν και στους γονείς, αλλά όχι στη Σαρλότ, καθώς και σημάδια από την προσπάθεια καθαρισμού του σημείου.

Απειλές
Αρχικά οι υποψίες είχαν στραφεί στον Σεμπαστιάν, καθώς το 2013 είχε καταδικαστεί για απειλές που είχε εξαπολύσει μέσω μπλογκ, ενώ είχε διαγνωστεί με ψυχολογικά προβλήματα. Στην πορεία της έρευνας προέκυψε, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Le Parisien» ότι ο Πασκάλ Τροαντέκ είχε κληρονομήσει χρυσά νομίσματα και ράβδους από τον πατέρα του, που είχε πεθάνει έξι χρόνια πριν, και έβαλε χέρι στην κληρονομιά για να αγοράσει καινούργια αυτοκίνητα και να αντικαταστήσει το Audi A4 και την BMW που είχε.

Ο 46χρονος Ιμπέρ ένιωσε ότι με αυτήν την κίνηση ο Τροαντέκ «έριχνε» τη 47χρονη πρώην σύζυγό του Λιντί και πήγε στο σπίτι του για να ζητήσει εξηγήσεις. Πάνω στον καβγά έχασε τον έλεγχο και σκότωσε όλη την οικογένεια με «αμβλύ όργανο». Οι σχέσεις του Ιμπέρ με τον Τροαντέκ ήταν εδώ και χρόνια τεταμένες, σύμφωνα με μαρτυρίες στην εφημερίδα «L'Express», καθώς η υπόθεση της κληρονομιάς δηλητηρίαζε τις σχέσεις μεταξύ των αδερφών από την ώρα του θανάτου του πατέρα τους.

Ο Καουισέν, που εργαζόταν ως μηχανικός, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας τους στην «Parisien», είχε πάθει νευρικό κλονισμό πριν από τρία χρόνια και δεν μπορούσε να δουλέψει. Οι γείτονές του, περιγράφοντας όλη την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του, με την οποία συνέχισε να συζεί παρά τον χωρισμό, και τον δεκάχρονο γιο τους, έκαναν λόγο για ανθρώπους «πολύ συγκρατημένους», «περίεργους», που «δεν έλεγαν ποτέ ούτε καλημέρα». 

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου