Συγκλονιστικό: Ασθενής παίζει κιθάρα και τραγουδά ενώ οι γιατροί του αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο


Συγκλονίζει το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει έναν ασθενή ν παίζει κιθάρα και να τραγουδάει την ώρα που υποβάλλεται σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο.

Πρόκειται για τον 40χρονο Ρόλντεν Μπατίστα, ο οποίος πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε να έχει κρίσεις. Έπειτα από εξετάσεις που έκανε οι γιατροί ανακάλυψαν πως έχει όγκο στον εγκέφαλο και πρέπει να τον αφαιρέσει.

«Οι γιατροί τότε μου είπαν ότι υπήρχαν δύο τρόποι να γίνει η επέμβαση. Ο πρώτος με πλήρη νάρκωση και ο δεύτερος να με ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκειμένου, όπως μου εξήγησαν, να μπορούν να διαπιστώσουν άμεσα αν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Η δεύτερη μέθοδος μου είπαν ότι είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και γι’ αυτό την επέλεξα» εξήγησε ο μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ερασιτέχνης μουσικός Μπατίστα.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, οι γιατροί ξύπνησαν τον 40χρονο Ρόλντεν και αρχικά του έδωσαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη γυναίκα. Τότε εκείνος της είπε ότι νιώθει σαν «πολεμιστής».

Στη συνέχεια, του έδωσαν την κιθάρα και του ζήτησαν να ξεκινήσει να παίζει το τραγούδι που του ζήτησαν οι γιατροί, τότε τα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα του χειρουργείου καθώς αν είχε προκληθεί βλάβη στον εγκέφαλο του Μπατίστα κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα πάντως, με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 40χρονος μηχανικός πλέον βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει. 

Share on Google Plus

About Katerina Tservaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου