Απίστευτο! Ποινή φυλάκισης σε άστεγη που έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων για να ζεσταθεί


Εβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων για να ζεσταθεί μια 41χρονη άστεγη στον Βόλο, αλλά βρέθηκε με χειροπέδες και ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε για να απολογηθεί της άσκησε δίωξη για φθορά ξένου αντικειμένου που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος! Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας στην καρδιά της πόλης, σε μικρή απόσταση από τις οικονομικές σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η άστεγη, που κατάγεται από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, κρύωνε πολύ και αποφάσισε ότι η μόνη λύση που της έμενε για να ζεσταθεί και να καταφέρει να κοιμηθεί λίγες ώρες ήταν να βάλει φωτιά στον κάδο των σκουπιδιών! Ετσι, έβγαλε τα σπίρτα που είχε στο πανωφόρι της και πυρπόλησε τον κάδο. 

Κάποιοι περαστικοί, που είδαν τη φωτιά, νόμιζαν ότι την είχαν βάλει ομάδες νεαρών και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έφτασαν στο σημείο με οχήματα και έσβησαν τις φλόγες, στις 4.15 τα ξημερώματα της Τρίτης. Η άστεγη δεν είχε απομακρυνθεί από τον φλεγόμενο κάδο και έτσι οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν δίχως να προβάλει αντίσταση. 

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών, δικαιολογήθηκε ότι τα βράδια μένει σε ένα χαρτόκουτο, αλλά δεν μπορεί να κοιμηθεί για περισσότερες από τέσσερις ή πέντε ώρες γιατί κρυώνει υπερβολικά:
«Αναψα τη φωτιά με τα σπίρτα. Είναι χειμώνας ακόμη και κάνει κρύο» είπε ομολογώντας την πράξη της και ταυτόχρονα δήλωσε ότι μετάνιωσε για την πράξη της. «Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω!» ανέφερε.

Παρ' όλα αυτά, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, καταδικάζοντάς τη σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή. 

Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από τους αστυνομικούς να ενημερώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες, μήπως η γυναίκα χρειάζεται νοσηλεία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, εναντίον της εκκρεμεί διαδικασία απέλασης.

Πηγή: Espresso

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου