19χρονος παρέσυρε δυο γυναίκες, σκότωσε τη μια και τις εγκατέλειψε


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας από το νεο τροχαίο δυστύχημα με θύματα δυο γυναίκες. Πιο σοκαρισμένη ακόμα από το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 19χρονος οδηγός ο οποίος τις παρέσυρε με το αυτοκινητο του το βράδυ της Δευτέρας (06/03/2017) σκοτώνοντας τη μία από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός θα είναι ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασια της προανάκρισης. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει πως δεν είδε τις γυναίκες να περπατούν μέσα στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο έγινε στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμφιλοχίας - Εμπεσού όταν, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος παρέσυρε μία 73χρονη και μια 56χρονη την στιγμή που επέστρεφαν στα σπίτια τους, με τα πόδια. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τα θύματά του. Μετά από περίπου δύο ώρες άνδρες της ΟΠΚΕ τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Περαστικοί ειδοποίησαν ασθενοφόρο που μετέφερε την άτυχη 73χρονη γυναίκα Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου όμως οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό της. Η δεύτερη γυναίκα έφερε αρκετά τραύματα, τα οποία όμως ήταν ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου. Εκεί έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Τροχαίας που συνέλεξαν σπασμένα τμήματα του οχήματός του από τον τόπο του δυστυχήματος. Αυτά τα κομμάτια  οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού, χωρίς να χρειαστεί ο έλεγχος του υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Τι λέει ο δικηγόρος του 19χρονου

«Προέρχεται απο πολυμελή οικογένεια. Τις απογευματινές ώρες γύρω στις 7 πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του και πήγε σε μια ταβερνα για να φάει. Μόλις τελείωσε το φαγητό του μετά από μια ώρα ξεκίνησε για να επιστρέψει στο σπίτι του», δηλώνει στο Newsit.gr, ο δικηγόρος του 19χρονου οδηγού, Ανδρέας Ζώης.

Είπε ακόμα ότι ο νεαρός κινούνταν με μικρή ταχύτητα σχετικά και όπως προκύπτει από την αυτοψία οι δυο γυναίκες που ήταν μαυροντυμένες περπατούσαν σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και από τα δεξιά του αυτοκινήτου. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η μια από τις γυναίκες που έχασε και την ζωή της βγήκε ξαφνικά πιο έξω στο δρόμο και σε απόσταση 10 με 15 μέτρα από το αυτοκίνητο. Είπε επίσης ο κ. Ζώης ότι ο 19χρονος προσπάθησε να τις αποφύγει. «Μετά, πήρε το αυτοκινητό του κατατρομοκρατημένος το άφησε σε σημείο λίγο πιο κάτω και πήγε στο σπίτι του και περίμενε να ερθει ο πατέρας του. Του είπε όλα όσα έγιναν αλλά ήδη είχε πληροφορηθεί το συμβάν από την αστυνομία».

Ο δικηγόρος λέει επίσης στο newsit.gr ότι "Η εγκατάλειψη οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας του και ότι κατατρομοκρατήθηκε".




Πηγή: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου